ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση

0

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που δραστηριοποιείτο στην καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και στην διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, σε Λασίθι και Ρέθυμνο

Συνελήφθησαν τέσσερις (4) ημεδαποί σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα

 για σύσταση σε εγκληματική ομάδα, παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών,  όπλων και εκρηκτικών υλών

Προηγήθηκε πολύμηνη εξειδικευμένη, συνδυαστική  αστυνομική έρευνα, ενώ για τις συλλήψεις οργανώθηκαν παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις

Εντοπίστηκε, θερμοκήπιο στο οποίο καλλιεργούνταν επιμελώς 2.627 δενδρύλλια κάνναβης, καθώς και ακόμη ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος στον οποίο καλλιεργούντο 133 δενδρύλλια με τη μέθοδο της υδροπονίας

Επιπλέον κατασχέθηκαν σχεδόν 22 κιλά κάνναβης

Βρέθηκαν μεταξύ άλλων πολεμικό όπλο (Kalashnikov), φυσίγγια, 20 πυροκροτητές  και το χρηματικό ποσό των 14.285 ευρώ

Κατασχέθηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ως μέσο διευκόλυνσης παράνομων δραστηριοτήτων

Ολοκληρώθηκε χθες (17.06.2018) αστυνομική επιχείρηση, η οποία ξεκίνησε από νωρίς το πρωί και στόχευε στην πλήρη εξάρθρωση και αποδόμηση της παράνομης δράσης εγκληματικής ομάδας.

Στην αστυνομική επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε σε περιοχές των Νομών Λασιθίου και Ρεθύμνου, συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και του Τμήματος Ειδικών Αποστολών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, με τη συνδρομή αστυνομικών των Τμημάτων Δίωξης Ναρκωτικών των Υποδιευθύνσεων Ασφαλείας Αγίου Νικολάου και Ρεθύμνης.

Η εξάρθρωση της εγκληματικής ομάδας είναι αποτέλεσμα πολύμηνης, συστηματικής και εξειδικευμένης - λόγω του αντικειμένου - αστυνομικής έρευνας, που διεξήγαγε το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης.

Στο πλαίσιο της εκτεταμένης επιχείρησης, συνελήφθησαν τέσσερις (4) ημεδαποί, ηλικίας 45, 52, 55 και 46 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική ομάδα καθώς και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί  ναρκωτικών  ουσιών, όπλων και εκρηκτικών υλών.

Κατά την πρόοδο - εξέλιξη της έρευνας προέκυψαν σημαντικά στοιχεία για τη σύνθεση, τα χαρακτηριστικά, τη μεθοδολογία δράσης και τις παράνομες δραστηριότητες της εγκληματικής ομάδας.

Όπως εξακριβώθηκε οι τέσσερις ημεδαποί προέβαιναν από κοινού σε εγκατάσταση φυτειών δενδρυλλίων κάνναβης τουλάχιστον κατά το τελευταίο δίμηνο, σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους ιδιοκτησίας τους με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος.

Στο πλαίσιο των επιχειρήσεων για την εξάρθρωση της εγκληματικής ομάδας, πραγματοποιήθηκαν παράλληλες έρευνες σε οικίες, αποθηκευτικούς χώρους, οχήματα και αγροτεμάχια των εμπλεκομένων σε περιοχές των Νομών Λασιθίου και Ρεθύμνου.

Συγκεκριμένα, σε περιοχή του Δήμου Ιεράπετρας σε θερμοκήπιο ιδιοκτησίας του 45χρονου και του 55χρονου, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 627 δενδρύλλια κάνναβης στο στάδιο της ανάπτυξης, που καλλιεργούνταν επιμελώς με χρήση τεχνικού εξοπλισμού, τα οποία και εκριζώθηκαν,
  • πολεμικό όπλο τύπου Kalashnikov με το γεμιστήρα του και 23 φυσίγγια,
  • πλήθος πειστηρίων για την καλλιέργεια των δενδρυλλίων κάνναβης

 

Επιπλέον σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου, σε αποθηκευτικούς χώρους ιδιοκτησίας του 52χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

  • 133 δενδρύλλια κάνναβης στο στάδιο της ανάπτυξης ύψους έως 1,5 μέτρων, τα οποία καλλιεργούνταν επιμελώς με την μέθοδο της υδροπονίας και εκριζώθηκαν,
  • 21 κιλά και 861 γραμμάρια κάνναβης σε τέσσερις αυτοσχέδιες συσκευασίες,
  • πλήρης εξοπλισμός αποτελούμενος από ανεμιστήρες, λάμπες, αφυγραντήρες κ.λ.π

Από τις συνεχιζόμενες έρευνες στους ανωτέρω χώρους και στους συλληφθέντες, βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν:

  • 20 πυροκροτητές,
  • 3 μέτρα βραδύκαυστη θρυαλλίδα,
  • πιστόλι,
  • κυνηγετικό όπλο,
  • διόπτρα νυκτός,
  • 688 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων,
  • το χρηματικό ποσό των 14.285 ευρώ ως προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες,
  • ζυγαριά ακριβείας,
  • κάλυκες

Επιπλέον, κατασχέθηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ως μέσο διευκόλυνσης παράνομων δραστηριοτήτων.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, ενώ οι συλληφθέντες με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ