ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: «Θωρακίζουν» τα δάση ενάντια στις πυρκαγιές

0

Ο πνεύμονας πρασίνου στα νότια της πόλης του Ρεθύμνου, θωρακίζεται κατά της πυρκαγιάς. Εθελοντές και κάτοικοι της περιοχής σε συνεργασία με το δήμο Ρεθύμνου, αφαίρεσαν κλαδιά, σκουπίδια και οτιδήποτε άλλο σε ύψος 2 μέτρων, έτσι ώστε το πευκοδάσος να διασωθεί από τυχόν ξέσπασμα φωτιάς. Το ραντεβού δίνεται κάθε χρόνο στα μέσα Ιουνίου, ενώ επόμενος στόχος είναι να προκύψουν και ομάδες περιφρούρησης.

Πιστοί στο ραντεβού με το κοινωνικό καθήκον και την προστασία του περιβάλλοντος οι φοιτητές της σχολής δοκίμων αστυφυλάκων Ρεθύμνου καθαρίζουν και φέτος το άλσος του Ευληγιά, νότια της πόλης του Ρεθύμνου, έτσι ώστε να προστατευτεί από τυχόν πυρκαγιά. Πρόκειται για το άλσος γνωστό ως Πευκάκια και που είχε φυτευτεί από τον δήμο Ρεθύμνου πριν δεκαετίες.

Το "παρών" έδωσαν και κάτοικοι της περιοχής, με τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Μικρού και Μεγάλου Μετοχιού, και εκπρόσωπο της λέσχης 4Χ4, Ιάκωβο Διακουμάκη, να τονίζει τη σημασία της διαφύλαξης αυτού του ευαίσθητου οικοσυστήματος, δεδομένου του πόσο δύσκολο είναι πια με την κλιματική αλλαγή να αναπτυχθούν νέες εστίες πρασίνου.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας, Νίκος Αγριμάκης, χαιρέτισε τη συμβολή των εθελοντών, της υπηρεσίας πρασίνου και της διεύθυνσης δασών, αναγνωρίζοντας ότι τα τελευταία χρόνια η συμμετοχή, βαίνει αυξανόμενη προς όφελος του πολύτιμου, περιαστικού, φυσικού περιβάλλοντος.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ