ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Σκότωσαν και εξαφάνισαν τον Παντελή Δουρουντάκη

0

Απίστευτες εξελίξεις στην υπόθεση εξαφάνισης του 70χρονου Παντελή Δουρουντάκη από τα Σφακιά.

Ανατροπή σοκ στην υπόθεση εξαφάνισης του 70χρονου Παντελή Δουρουντάκη από τα Σφακιά φέρνει η σύλληψη δύο ατόμων 44 και 39 ετών οι οποίοι κατηγορούνται ότι σκότωσαν και εξαφάνισαν τον ηλικιωμένο.

Σε βάρος τους εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης και μετά από πολύμηνη συντονισμένη έρευνα των αστυνομικών αρχών των Χανίων, συνελήφθησαν σε περιοχή των Σφακίων. Σήμερα οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα ο οποίος τους απήγγειλε τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της περιύβρισης νεκρού και την Παρασκευή αναμένεται να απολογηθούν στην ανακρίτρια Χανίων.

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση εξαφάνισης του 70χρονου Παντελή Δουρουντάκη από τα Σφακιά ο οποίος φέρεται να δολοφονήθηκε και οι δράστες να εξαφάνισαν το πτώμα του. Χθες σε συντονισμένη επιχείρηση ανδρών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων σε περιοχή των Σφακίων συνελήφθησαν δύο αδέλφια 44 και 39 ετών, σε βάρος των οποίων είχαν εκδοθεί από τις εισαγγελικές αρχές εντάλματα σύλληψης για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Ο εισαγγελέας απήγγειλε στα δύο αδέλφια τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της περιύβρισης νεκρού. Από χθες το απόγευμα ως αργά τη νύχτα ανακρίνονταν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων ενώ σύμφωνα με πληροφορίες προσήχθη κι ένα τρίτο άτομο.

Στην ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Κρήτης για την εξιχνίαση της υπόθεσης, επισημαίνεται ότι η σύλληψη των δύο δραστών ήταν αποτέλεσμα πολύμηνης, συνδυαστικής και μεθοδευμένης αστυνομικής έρευνας.

Η εξαφάνιση του Παντελή Δουρουντάκη αποτελούσε άλυτο γρίφο μέχρι πριν από λίγες ημέρες. Η αστυνομία ωστόσο εξετάζοντας μεθοδευμένα στοιχεία που είχε στη διάθεση της κι έχοντας δέσει την υπόθεση οδηγήθηκε στους δύο φερόμενους ως βασικούς δράστες. Πηγές αναφέρουν ότι τηλεφωνικές συνομιλίες, σπασμένα τζάμια από το αυτοκίνητο του 70χρονου θύματος, καθώς και ο εργαστηριακός έλεγχος άλλων ευρημάτων ,ήταν τα στοιχεία που οδήγησαν τις αρχές στην άκρη του νήματος.

Ο Παντελής Δουρουντάκης εξαφανίσθηκε στις 7 Μαρτίου από τα Σφακιά με την οικογένεια του να ζει μέχρι και σήμερα ώρες αγωνίας.

Τεράστια ήταν η κινητοποίηση των αρχών με έρευνες από γης και αέρος χωρίς να γίνει κατορθωτός ούτε ο εντοπισμός του αυτοκινήτου που οδηγούσε ο 70χρονος όταν έδωσε για τελευταία φορά σημεία ζωής. Συγκλονισμένοι δήλωναν πριν από τρεις μήνες στην ΚΡΗΤΗ TV συγχωριανοί του Παντελή Δουρουντάκη.

Σημειώνεται ότι υπό το φόβο τυχόν εκδήλωσης αντιποίνων από την οικογένεια του ηλικιωμένου προς την οικογένεια των συλληφθέντων, ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας από τα Χανιά και το Ηράκλειο έσπευσαν αργά χθες το βράδυ στην περιοχή των Σφακίων τόπο καταγωγής και διαμονής και των δύο πλευρών.

Το δελτίο τύπου της Αστυνομίας:

«Συνελήφθησαν, χθες (19.06.2018), ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, σε περιοχή του Δήμου Σφακίων, δύο ημεδαποί ηλικίας 44 και 39 ετών, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Η σύλληψη τους είναι αποτέλεσμα πολύμηνης, συνδυαστικής και μεθοδευμένης αστυνομικής έρευνας, της ανωτέρω Υπηρεσίας σχετικά με την εξαφάνιση 70χρονου ημεδαπού την 07.03.2018 από περιοχή του Δήμου Σφακίων.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ