ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Στους δρόμους οι αγρότες και στη δυτική Κρήτη

0

Την ερχόμενη Πέμπτη

Στους δρόμους κατεβαίνουν, την ερχόμενη Πέμπτη 14 Ιουνίου, και οι αγρότες στα Χανιά διαμαρτυρόμενοι για τα προαπαιτούμενα που θα ψηφίζονται στη Βουλή εκείνη την ώρα.

Σε ανακοίνωσή τους, επισημαίνουν ότι:

"Την Πέμπτη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ φέρνει με «fast track» διαδικασίες προς ψήφιση στην βουλή άλλο ένα αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο. Ανάμεσα σε άλλα με το πολυνομοσχέδιο αυτό προχωράνε στα εξής:

Διευκολύνουν ακόμα περισσότερο τα κοράκια να βάλουν χέρι στην λαϊκή κατοικία αφού όσον αφορά τα «κόκκινα» δάνεια, επιδιώκουν την «αποσυμφόρηση» των δικαστηρίων από τις εκκρεμείς υποθέσεις, καθώς μέχρι την έκδοση της δικαστικής απόφασης οι τράπεζες δεν μπορούν να προχωρήσουν τη διαδικασία του πλειστηριασμού.

Με συνοπτικές διαδικασίες θα πωλούνται τα «κόκκινα» δάνεια από τις τράπεζες στα διάφορα funds και άλλα «κοράκια».

Πετσοκόβουν το αφορολόγητο όριο το αργότερο μέχρι το 2020 και χαρατσώνουν ακόμα περισσότερους μικροιδιοκτήτες.

Με την προωθούμενη διάταξη προβλέπεται κατ' εξαίρεση υπολογισμός του φετινού ΕΝΦΙΑ με βάση τις νέες αντικειμενικές τιμές, που αναμένεται να τεθούν σε ισχύ στις 14 Ιούνη, με τη δημοσίευση της σχετικής Υπουργικής Απόφασης.

Διαλύουν τα προνοιακά επιδόματα, προχωρούν σε παραπέρα ιδιωτικοποιήσεις προχωράνε στην αρπαγή ρευστών αποθεμάτων από τους όλους τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης.

Ταυτόχρονα όμως λόγω της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης, η οποία εφαρμόζει κατά γράμμα την ΚΑΠ όπως ακριβώς και οι προηγούμενες, συνεχίζονται και εντείνονται τα προβλήματα των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων.

Οι πολύ χαμηλές παραγωγού για το σύνολο των αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων και την απληρωσιά των παραγωγών από τους εμποροβιομήχανους. Ιδιαίτερα οξυμένο είναι το πρόβλημα στην κτηνοτροφία καθώς υπάρχει τεράστια μείωση στην τιμή του γάλακτος (φτάνει και στο 20% σε σχέση με πέρσι), της φέτας και του κρέατος, ενώ αρκετές ποσότητες δεν μπορούν καν να πουληθούν.

Ο κίνδυνος πλειστηριασμών και κατασχέσεων περιουσιακών στοιχείων των αγροτών για χρέη τους σε εφορία, ΕΦΚΑ, ΕΛΓΑ και τράπεζες.

Οι νέες δραστικές περικοπές των επιδοτήσεων/ενισχύσεων που φέρνει η νέα ΚΑΠ της ΕΕ.

Η παραπέρα διόγκωση του κόστους παραγωγής που επιβάλλει η κερδοσκοπία των εμποροβιομηχάνων.

Η άρνηση του ΕΛΓΑ να δώσει αποζημιώσεις για καταστροφές στην παραγωγή και στο αγροτοκτηνοτροφικό κεφάλαιο από την κακοκαιρία και τις αρρώστιες και στη συνεχιζόμενη τακτική των καθυστερήσεων απόδοσης των αποζημιώσεων.

Η ληστρική αφαίμαξη του αγροτικού εισοδήματος μέσω της φορολογίας, των ασφαλιστικών εισφορών, των κάθε είδους χαρατσιών.

Καλούμε τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους μαζικά και οργανωμένα να παλέψουν για:

Κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν βιώσιμο εισόδημα στους αγρότες, μείωση του κόστους παραγωγής και κατάργηση όλων των χαρατσιών. Μηδενικό ΦΠΑ σε είδη πρώτης ανάγκης και αγροεφόδια.

Ατομικό αφορολόγητο 12.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί, κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης και φορολογία με βάση το πραγματικό εισόδημα των αγροτών. Σταδιακή φορολόγηση έως 45% για επιχειρηματίες και μεγαλοαγρότες.

Να καταργηθεί η ασφαλιστική εισφορά του 7% για την περίθαλψη που πληρώνουν οι αγρότες στον ΕΦΚΑ. Δωρεάν Υγεία και Πρόνοια για όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Ουσιαστικές συντάξεις αξιοπρέπειας στα 60 για τους άντρες και στα 55 για τις γυναίκες. Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών. Αναπλήρωση των απωλειών στις συντάξεις. Κατάργηση των νέων αυξήσεων στις εισφορές.

ΕΛΓΑ κρατικό φορέα που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς απ' όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο, χωρίς καθυστερήσεις.

Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η ΚΑΠ και των περικοπών στις επιδοτήσεις/ενισχύσεις, σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή και το ζωικό κεφάλαιο.

Να ψηφιστεί άμεσα το ακατάσχετο όριο 15.000 ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Διαγραφή των προσαυξήσεων στις χρωστούμενες οφειλές σε εφορία, πρώην ΟΓΑ κ.λπ. «Κούρεμα» των ληξιπρόθεσμων χρεών των μνημονιακών χρόνων σε ποσοστό 30% σε όσους έχουν μέχρι 12.000 ευρώ πραγματικό φορολογητέο εισόδημα και συνολική αντικειμενική αξία έως 300.000 ευρώ. Ρύθμιση με πολλές άτοκες δόσεις σε ό,τι χρέος έχει απομείνει, ανάλογα με το πραγματικό φορολογητέο εισόδημα.

Καμία κατάσχεση και πλειστηριασμό πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού που βρίσκονται στο «κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Διαγραφή των τόκων και «κούρεμα» του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ.

Συνεχίζουμε των αγώνα μας το επόμενο διάστημα μέσα από το πανελλαδικό 10ήμερο αγωνιστικής δράσης.

Στις 13 Ιούνη προχωράμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Κρήτης, σε συντονισμό με Αγροτικούς Συλλόγους από όλη την Κρήτη, για τα ζητήματα της δακοκτονίας, της άρδευσης, των κατασχέσεων - πλειστηριασμών για χρέη σε τράπεζες - Δημόσιο.

Στις 20 Ιουνίου προχωράμε σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια των Χανίων για το αγροτοδικείο που αφορά την μήνυση εναντίον του προέδρου της ΕΟΑΣΝ Χανίων για κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε το Πάσχα του 2013 στο κεντρικό κατάστημα του Μαρινόπουλου.

Την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας και συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη στην αντιπεριφέρεια Χανίων σχετικά με την λειψυδρία και την δακοκτονία και τα μέτρα που πρέπει να παρθούν.

Επίσης στις 29 Ιουνίου θα πραγματοποιούμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Εφορία Χανίων ενάντια στην φορολογική πολιτική της κυβέρνησης που οδηγεί τους μικρομεσαίους αγρότες και τους κτηνοτρόφους στο ξεκλήρισμα, τη φτώχεια και στην εξαθλίωση".

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ