ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σχολείο Θεάτρου του Θεατρικού Περίπλου - Στην τελική ευθεία των μαθημάτων

0

Μετά από άλλη μία δημιουργική χρονιά ολοκληρώνεται σιγά-σιγά ο 4ος χρόνος λειτουργίας του Σχολείου Θεάτρου του Θεατρικού Περίπλου. Όπως κάθε Ιούνιο οι εκπαιδευόμενοι όλων των ετών εξετάζονται σε όλα τα μαθήματα που παρακολούθησαν παρουσιάζοντας τη δουλειά τους μπροστά στους βασικούς εκπαιδευτές της σχολής. Υποκριτική, Αυτοσχεδιασμός, Σωματική Έκφραση, Χορός, Τραγούδι, Ιστορία Θεάτρου, είναι μερικά μόνο από τα μαθήματα μέσα από τα οποία, όλη αυτή τη χρονιά, οι μαθητές και των τριών ετών ακολουθώντας τις οδηγίες των έμπειρων εκπαιδευτών τους, έφτασαν ένα βήμα πιο κοντά στην αλήθεια του θεάτρου. Ως τώρα έχουν ολοκληρωθεί οι εξετάσεις της Ιστορίας Θεάτρου και της Υποκριτικής Α&Β έτους.

«Και συνεχίζουμε μέσα σε μία γιορτινή εβδομάδα με τα υπόλοιπα μαθήματα για να αποχαιρετήσουμε με τον καλύτερο τρόπο όλα αυτά που μας έκαναν καλύτερους απάνω στη σκηνή και βαθιά μέσα μας καλύτερους ανθρώπους», λένε με ενθουσιασμό οι μαθητές.

Το Σχολείο Θεάτρου δημιουργήθηκε το 2014 στο Ρέθυμνο από την ηθοποιό Μαρία Καντιφέ και μέχρι σήμερα ασταμάτητα αποτελεί έναν σίγουρο δρόμο για όλους εκείνους που αγαπούν την πολύπλευρη Τέχνη του Θεάτρου και θέλουν να την γνωρίσουν σε βάθος και με αλήθεια. Πέρα από τη βασική εκπαιδεύτρια Μ. Καντιφέ (Υποκριτική, Αυτοσχεδιασμός, Σκηνική Αντίληψη, Αγωγή του λόγου, Δημιουργία ενός ρόλου), διδάσκουν επίσης οι: Θωμάς Καντιφές (Σωματική Έκφραση, Ιστορία Θεάτρου), Αθανασία Κώστα (Κίνηση – Χορός), Θανάσης Παπαθανασίου (Τραγούδι), Άννα Τζανιδάκη (Ιστορία Θεάτρου). Στόχος του Σχολείου είναι οι εκπαιδευόμενοι να παίρνουν γνώσεις από όσο περισσότερους ανθρώπους εξειδικευμένους και αναγνωρισμένους στο αντικείμενό τους γι’ αυτό κάθε χρόνο παραδίδουν μαθήματα και εξωτερικοί συνεργάτες πολλοί από τους οποίους έχουν διδάξει στις μεγαλύτερες δραματικές σχολές της χώρας. Τη χρονιά 2017-18 παρέδωσαν μαθήματα οι: Μάρθα Φριντζήλα (η δύναμη της φωνής), Susana Noemi Abigador (Danza vitale και Σωματική Έκφραση), Martina Sagmeister (Body Language), Μαρία Λαμπρίδη (Θεατρικό Μακιγιάζ)

Οι αιτήσεις για τις εγγραφές του Α’ Έτους 2018-19 θα ξεκινήσουν την 1η Ιουλίου και θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Θεατρικού Περίπλου: www.theatrikosperiplous.gr

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ