ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχολικοί αγώνες ΣΤΙΒΟΥ στη μνήμη του Γεωργίου Εκκεκάκη

0

33 σχολεία 807 μαθητές έλαβαν μέρος στους αγώνες στίβου Δημοτικών σχολείων που διεξήχθησαν την Τρίτη 15 Μαίου στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Γάλλου. Οι αγώνες ήταν αφιερωμένοι στην μνήμη του Καθηγητή Φυσικής Αγωγής Κρητικολόγου ιστορικού και ερευνητή  Γεωργίου Εκκεκάκη

Η συμμετοχή των σχολείων ήταν πρωτοφανής ξεπέρασε κάθε προσδοκία και προηγούμενο. Ήταν η ποιοτικότερη και πολυπληθέστερη σχολική αθλητική διοργάνωση που έχει ποτέ οργανωθεί και πραγματοποιηθεί στο Ρέθυμνο.

Συνεργάτες και  αθλητές του τιμώμενου ήταν παρόντες στους αγώνες όπως επίσης και πλήθος κόσμου. Χαιρετισμούς απηύθυναν  ο Δ/ντης Πρωτ/θμιας Εκπ/σης κος Ευστάθιος  Κοντογιάννης  ο Περιφερειακός Σύμβουλος κος Ιωάννης Παρασύρης  ο Αντιδήμαρχος υπεύθυνος σε θέματα Παιδείας κος Γεώργιος Γεωργαλής καθώς και η σύζυγος του εκλιπόντα  κα Μαριέττα Ασημομύτη . Όλοι οι ομιλητές αναφέρθηκαν στον χαρακτήρα το ήθος στον ανιδιοτελή αγώνα και αγωνιώδη προσπάθεια που κατέβαλε ο αείμνηστος Γεώργιος Εκκεκάκης τόσο για την άνοδο της Φυσικής Αγωγής κάτω από πρωτόγονες και αντίξοες συνθήκες όσο και την μεγάλη του προσφορά να ψάξει να ερευνήσει και να διασώσει την πλούσια ιστορική Κρητική κληρονομιά.

Η Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αγώνων και η Ομάδα Φυσικής Αγωγής ευχαριστεί όλους όσους συνέβαλαν για την  άρτια διοργάνωση των αγώνων και ιδιαίτερα την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου το Τμήμα Παιδείας του Δήμου Ρεθύμνου το ΚΤΕΛ Χανίων Ρεθύμνου και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ