ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

8.000.000 ευρώ στο Ρέθυμνο για έργα ύδρευσης

0

Η ΔΕΥΑΡ σε συνεργασία με τον Δήμαρχο του Ρεθύμνου,  κ. Γεώργιο Μαρινάκη,  στα πλαίσια του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ 1 του υπουργείου Εσωτερικών υπέβαλλε προτάσεις ώριμων έργων ύψους 8.000,000 ευρώ.

Συγκεκριμένα για την Αποχέτευση υποβλήθηκαν προτάσεις προϋπολογισμού «5.000,000 ευρώ» που αφορούν στην αποχέτευση των οικισμών Γεράνι, Πρινέ, Σελί, Μύρθιο, Αμπελάκι, Καρέ και Γουλεδιανά, Όρος (οικισμοί Δ΄ προτεραιότητας).

Στην Ύδρευση υποβλήθηκαν προτάσεις 3.000,000 ευρώ που αφορούν:

α) Στην παράκαμψη του αγωγού Αργυρούπολη – Γάλλου σε μήκος δύο χιλιομέτρων στην περιοχή του κόμβου Ατσιποπούλου και Πανοράματος, όπου ο αγωγός δεν είναι επισκέψιμος, διέρχεται κάτω από κατοικίες και ενίοτε παρουσιάζει διαρροές.

β) Στην πόλη του Ρεθύμνου όπου θα πρέπει να αναβαθμιστούν και να αντικατασταθούν τα πεπαλαιωμένα δίκτυα ύδρευσης, προκειμένου να μειωθούν οι διαρροές και να υπάρχει επάρκεια νερού στα ακίνητα.

Οι προτάσεις είναι ανταγωνιστικές και τα κριτήρια χρηματοδότησης είναι η ωριμότητα, ο λόγος κόστους προς εξυπηρετούμενο πληθυσμό, επιβάρυνση των υδροφορέων από λύματα κλπ.

Η ΔΕΥΑΡ ευελπιστεί για τη χρηματοδότησή τους.

Για τους οικισμούς Ατσιπόπουλο - Βιολί Χαράκι & Πανόραμα (οικισμοί Γ΄ προτεραιότητας) στον τομέα της αποχέτευσης, κατατίθεται τεχνικό δελτίο τροποποίησης της χρηματοδότησης του Βιολογικού Καθαρισμού Ρεθύμνου, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν  οι  αποχετεύσεις των οικισμών αυτών από το ΕΠΠΕΡΑΑ.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ