ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Psiloritis Race - Από την μακρινή Σιβηρία ο πρώτος των πρώτων στα βήματα του Δία

0

Πρώτος των πρώτων στον 9ο Psiloritis Race, o σκληραγωγημένος αθλητής Dmitrii Usharov από την μακρινή Σιβηρία της Ρωσίας, που κατάφερε να διακριθεί στις δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην κορυφή της Κρήτης, ακόμη και τους καλοκαιρινούς μήνες κάποιες φορές. Η αγκαλιά της Κρήτης και των 9ων Διεθνών Αγώνων Ψηλορείτη - Psiloritis Race, άνοιξε διάπλατα στον καθαρό αέρα και το ανυπέρβλητα επιβλητικό περιβάλλον της ορεινής Κρήτης, και υποδέχθηκε αθλητές από 20 χώρες του κόσμου σε μια πολυπολιτισμική γιορτή της φύσης και του αθλητισμού.

Ο διατροφικός πολιτισμός και η φιλοξενία των κατοίκων της ορεινής και όχι μόνο Κρήτης, έγιναν βίωμα στις αθλήτριες και τους αθλητές που συμμετείχαν στη διοργάνωση, ζώντας από κοντά όλα όσα έχουν καταξιώσει την Κρήτη διεθνώς στη σύγχρονη πραγματικότητα, ως μια περιοχή που ξεχωρίζει για το φιλότιμο, τη λεβεντιά, την προσφορά και την ψυχή των κατοίκων της.

Ο Ανδρέας Ανδρουλιδάκης, Πρόεδρος Οργανωτικής επιτροπής, τονίζει: "Ήταν ένα διήμερο γεμάτο Ελλάδα,, γεμάτο Κρήτη, περιβάλλον, πολιτισμό, τουρισμό και αθλητισμό, όπου όλοι οι συμμετέχοντες  από είκοσι (20) χώρες βίωσαν μία μοναδική εμπειρία που παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες της κορυφής με τον δυνατό αέρα και το κρύο, έγιναν οι καλύτεροι πρεσβευτές της χώρας μας, υποσχόμενοι να ξανάρθουν και να φέρουν και άλλους συναθλητές τους. Όλο αυτό βέβαια έγινε και πάλι χάρη στους πολύτιμους εθελοντές μας, που έδωσαν όπως κάθε χρονιά τον καλύτερό τους εαυτό και τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια.”

Το Psiloritis Race δικαίωσε για 9η συνεχή χρονιά συνδιοργανωτές, χορηγούς και υποστηρικτές, ανεβάζοντας ψηλότερα τον πήχη για την 10η επετειακή διοργάνωση.

Καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, η παρακαταθήκη της διοργάνωσης στον αθλητισμό, τον πολιτισμό και το περιβάλλον είναι διαθέσιμη στην επίσημη ιστοσελίδα: psiloritisrace.com προσελκύοντας χρήστες από την Ελλάδα και το εξωτερικό στην ελληνική και την αγγλική έκδοση. Οι επισκέπτες της σελίδας ενημερώνονται με αμείωτο ενδιαφέρον για την Κρήτη, τον Ψηλορείτη, την κρητική διατροφή και τον πολιτισμό, υπό το πρίσμα μιας απαράμιλλης αθλητικής διοργάνωσης.

Αξίζει να σταθούμε στο γεγονός ότι πρόκειται για διαπιστευμένους επίσημα και διεθνώς αγώνες από την ITRA - International Trail Running Association.

Αναλυτικά οι 20 χώρες  που συμμετείχαν:

Ρωσία, Σλοβενία, Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία, Φιλανδία, Σουηδία, Βέλγιο, Αμερική, Γερμανία, Ολλανδία,  Ελβετία, Αλβανία, Ιρλανδία, Πολωνία, Ιταλία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Νορβηγία, Ελλάδα, Ιράν, Καναδάς.

Χρόνο με το χρόνο οι συμμετοχές αυξάνονται, αποδεικνύοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον του αθλητικού, όπως και του εν γένει κοινού, να έρθουν σε επαφή με την αυθεντική πλευρά της ζωής, όπως αυτή αναδεικνύεται μέσα από τους Διεθνείς Αγώνες Ψηλορείτη - Psiloritis Race που συνδυάζουν τα αρχέγονα ιδανικά του Μινωικού πολιτισμού και των Ολυμπιακών Αγώνων σε ένα παρθένο ακόμα και στις μέρες μας φυσικό περιβάλλον, το οποίο και η ίδια η διοργάνωση έχει αγκαλιάσει και αναδείξει με σεβασμό στη βιώσιμη ανάπτυξη του Ψηλορείτη που αποτελεί  φυσικό γεωπάρκο της UNESCO.

Οι 9οι Διεθνείς Αγώνες Ψηλορείτη - Psiloritis Race τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού του Ε.Ο.Τ., της Γ. Γ. Αθλητισμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Κρήτης και την Π.Ε. Ρεθύμνου σε συνεργασία με τους Δήμους Ρεθύμνου, Ανωγείων, Αμαρίου και υποστηρίζεται από Αθλητικούς, Πολιτιστικούς Συλλόγους Κρήτης και εθελοντικές ομάδες που μπορείτε να δείτε στο website της διοργάνωσης.

[pdf-embedder url="/wp-content/uploads/2018/06/PSILORITIS-RACE-2018-FINAL-RESULTS.pdf" title="PSILORITIS RACE 2018 FINAL RESULTS"]

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ