Minoan Lines

Μητσοτάκης: Αυτό είναι το τελευταίο καλοκαίρι Τσίπρα-Καμμένου στην εξουσία

«Αυτό είναι το τελευταίο καλοκαίρι του διδύμου Τσίπρα-Καμμένου στην εξουσία» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προεξοφλώντας εκλογές ως τον Μάιο του 2019.

Πρότεινε μάλιστα στον Πρωθυπουργό να προκηρύξει εκλογές πριν από τη ΔΕΘ. «Έτσι θα βρει και άλλοθι να μην ανέβει στη Βόρεια Ελλάδα» είπε με έμφαση.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλώντας στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ υπογράμμισε ότι «η ανεπάρκεια της κυβέρνησης οδηγεί τη χώρα σε αδιέξοδο» και κατηγόρησε τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι «παίζουν τη χώρα στα ζάρια».

«Οσο περισσότερο μένει η κυβέρνηση στην εξουσία, τόσο χειρότερα είναι για τη χώρα» είπε και επανέλαβε την βεβαιότητά του πως όποτε και αν γίνουν οι εκλογές, η Ν.Δ. θα επικρατήσει.

Οι φιέστες όπως αυτή του Ζαππείου εξοργίζουν τους πολίτες που ετοιμάζονται να πληρώσουν τους νέους φόρους που έρχονται, υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης. «Ας κάνει όσες θέλει ο κ. Τσίπρας. Οι πολίτες δεν τον ακούν, δεν τον πιστεύουν, και δεν θα του δώσουν άλλη ευκαιρία. Τα ψέματα τελείωσαν».

Από κατήγοροι βρέθηκαν απολογούμενοι

Ο δρόμος προς τις κάλπες δεν θα είναι ομαλός προέβλεψε ο κ. Μητσοτάκης, εκτιμώντας ότι η κυβέρνηση θα επινοήσει σκάνδαλα και ο καθεστωτισμός θα φτάσει στα άκρα, ενώ αναφερόμενος εμμέσως στις καταγγελίες της ΝΔ για τα αδέρφια Τσίπρα και την πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα αναρωτήθηκε «πως τα φέρνει η ζωή. Αυτοί που μιλούσαν για ηθικό πλεονέκτημα, από κατήγοροι βρέθηκαν απολογούμενοι».

Καταλόγισε επιπλέον στην κυβέρνηση πως «παίζει παιχνίδια εξουσίας κι εκλογών ενώ η κοινωνία πληρώνει φόρους κι απειλείται με φτωχοποίηση».

Δεσμεύθηκε, δε, για τη χορήγηση δυνατότητας ψήφου στους απόδημους Έλληνες στον τόπο κατοικίας τους, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «φοβάται την κρίση των νέων που ζουν στο εξωτερικό».

Επαναλαμβάνοντας τις δεσμεύσεις της Ν.Δ., αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε δυο χρόνια, μείωση της φορολογίας σε επιχειρήσεις και επιστροφή του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%. Ταυτόχρονα εξήγγειλε τη μείωση του ΦΠΑ, συνολικά στον τουρισμό, στο 11% ώστε η χώρα να μην έχει μειονέκτημα σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Παράλληλα, δεσμεύθηκε προσωπικά πως κάθε παιδί θα έχει θέση σε παιδικό σταθμό.

Αναφερόμενος στα εθνικά θέματα ο κ. Μητσοτάκης άφησε αιχμές για τους χειρισμούς του κ. Τσίπρα σημειώνοντας ότι «φοβάμαι μήπως για κάποια φιλικά χτυπήματα στην πλάτη και για πρόσκαιρες θετικές εντυπώσεις, η χώρα έχει οδηγηθεί σε εθνικές περιπέτειες διαρκείας. Κάλεσε επίσης τον Πρωθυπουργό να σοβαρευτεί και να αναλογιστεί τις ευθύνες του, όταν χαρακτηρίζει 8 στους 10 έλληνες ακροδεξιούς επειδή έχουν ευαισθησία για την παραχώρηση της μακεδονικής ταυτότητας και γλώσσας.

Για «συναλλαγή με τους ξένους, προκειμένου να εισπράξει λίγα καλά λόγια», κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα και στα θέματα της οικονομίας με τον λογαριασμό να «πληρώνουν οι πολίτες με φόρους και εισφορές, με μειωμένες συντάξεις και αποδοχές».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ, ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέρθηκε και στα εσωκομματικά, λέγοντας ότι το άνοιγμα στην κοινωνία και η ενίσχυση των οικονομικών αποδίδουν, ενώ μίλησε και για το επικείμενο 12ο συνέδριο, που θα διεξαχθεί στις 14 και 15 Δεκεμβρίου, την προεδρία του οποίου αναλαμβάνει ο Βαγγέλης Μειμαράκης.

iefimeirda.gr

Physical Gym Rethymno

Σχετικά άρθρα