ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Προς εμφιάλωση το σπηλιανό νερό

0

To δικό του εμφιαλωμένο νερό, όπως όλα δείχνουν, θα αποκτήσει το Σπήλι Αγίου Βασιλείου καθώς σύμφωνα με το δήμαρχο της περιοχής κ. Γιάννη Ταταράκη, οι συζητήσεις με τον επενδυτή έχουν προχωρήσει και απομένει μόνο η γνώμη των κατοίκων της περιοχής η οποία θα εκφραστεί την ερχόμενη Τρίτη σε προγραμματισμένη συγκέντρωση φορέων και δημοτών στο Σπήλι.

Πιο συγκεκριμένα, το νερό της περιοχής Αγία Φωτιά της ευρύτερης περιοχής του Σπηλίου, το οποίο έχει ήδη χαρακτηριστεί ως φυσικό μεταλλικό νερό, θα αρχίσει να εμφιαλώνεται σε εργοστάσιο που όπως όλα δείχνουν θα δημιουργηθεί τους προσεχείς μήνες.

Σύμφωνα με το δήμαρχο Αγίου Βασιλείου κ. Γιάννη Ταταράκη, πρόκειται για μια επένδυση που υπολογίζεται στα 1,5 με 2 δις ευρώ, ενώ η λειτουργία του θα ανοίξει θέσεις εργασίας στους κατοίκους του Σπηλίου, κάτι που ο δήμαρχος, έθεσε ως προαπαιτούμενο στον επενδυτή. «Το προσωπικό που θα εργάζεται στην παραγωγή θα είναι από την περιοχή μας, όσο για το επιστημονικό προσωπικό, αυτό θα είναι επιλογή του επενδυτή» είπε.

Η εμπορική ονομασία του νέου εμφιαλωμένου νερού που έχει ήδη αποφασιστεί, θα είναι «Πηγές Σπηλίου», το εμπορικό του σήμα θα απεικονίζει τις λεοντοκεφαλές της κεφαλόβρυσης του χωριού, ενώ θα φέρει και την ένδειξη φυσικό μεταλλικό νερό.

Ωστόσο όπως έγινε γνωστό, ο  χώρος που θα δημιουργηθούν οι εγκαταστάσεις  του εμφιαλωτηρίου, είναι στις προθέσεις του ενδιαφερόμενου επενδυτή να αγοραστεί.

Όσον αφορά στη συμμετοχή του δήμου Αγίου Βασιλείου στα κέρδη της επιχείρησης, ο δήμαρχος ανέφερε ότι μετά από σκέψη κατέληξαν στην απόφαση, ο δήμος να λαμβάνει ποσοστό επί των κερδών και να μην μετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο, καθώς όπως σχολίασε, σε περίπτωση αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, ο δήμος θα βρεθεί στην πλευρά των χαμένων.

Ο στόχος πάντως είναι, στην περίπτωση που δεν μπλέξουν στα γρανάζια της γραφειοκρατίας και δεν υπάρξουν καθυστερήσεις, το εμφιαλωτήριο του Σπηλίου να λειτουργεί το επόμενο καλοκαίρι και να προωθεί το σπηλιανό νερό στην αγορά.

Κλείνοντας ο κ. Ταταράκης, ανέφερε ότι η σκέψη αυτή είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη θητεία του, αλλά τότε δεν υπήρχε ενδιαφερόμενος επενδυτής. Πάντως όπως υπογράμμισε  είναι αισιόδοξος ότι η συνάντηση με τους φορείς και τους δημότες της ερχόμενης Τρίτης θα πάει καλά και η δημοτική αρχή θα λάβει το πράσινο φως για την υλοποίηση του.

 

ΑΘΗΝΑ ΠΕΤΡΑΚΑΚΗ

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ