ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Το πανηγύρι της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Προφήτου Ηλιού, στα Ρούστικα

0

Φωτοστιγμιότυπα από την Πανήγυρη της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Προφήτου Ηλιού Ρουστίκων, την 19η και 20ή Ιουλίου 2018, μνήμη της «εις ουρανούς πυρφόρου αναβάσεως» του Αγίου ενδόξου Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου.

Στο Μέγα Εσπερινό χοροστάτησε ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής, Παν. Αρχιμ. Ιωάννης Κουφουδάκης, ενώ συμμετείχαν Κληρικοί της Μητροπόλεώς μας καθώς και ο εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων Παν. Αρχιμ. Βαρθολομαίος Ξερουδάκης, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Πνεύματος Κισσού.

Μετά το πέρας του Εσπερινού παρετέθη εόρτιος φιλοξενία σε όλους τους πολυάριθμους προσκυνητές, για την οποία και εφέτος εργάσθηκαν φιλόπονα και με πολλή αγάπη νέοι του Πολιτιστικού Συλλόγου Ρουστίκων.

Ανήμερα της εορτής του Προφήτου Ηλιού, Παρασκευή 20ή Ιουλίου 2018, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος προέστη της Θείας Λειτουργίας στο Καθολικό της Μονής. Μαζί του συλλειτούργησαν πολλοί Κληρικοί της Μητροπόλεώς μας και άλλων Επαρχιών.

Τον Θείο λόγο κήρυξε, με την προτροπή του Επισκόπου μας, ο Παν. Αρχιμ. Ρωμανός, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Υψηλού Παντοκράτορος της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, ο οποίος κατάγεται από τον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου.

Τα Ιερά Αναλόγια διακόνησαν οι καλλικέλαδοι Πρωτοψάλτες κ. Αντώνιος Μιχελουδάκης και ο υιός αυτού κ. Αριστείδης Μιχελουδάκης.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου πέριξ του Καθολικού της Μονής και η ευλόγηση των άρτων.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ