ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Έκθεση Κρητικών Οινοπαραγωγών στο Ρέθυμνο

0

Μετά από την πολύ επιτυχημένη Γιορτή Κρητικής Διατροφής και τις δράσεις που έγιναν για την προώθηση του κρητικού κρασιού, η δραστήρια ομάδα του «Ρέθυμνο, Recevin»,  βάζει στην ατζέντα ακόμα μια εκδήλωση,  στο πλαίσιο της διάκρισης του Ρεθύμνου ως Ευρωπαϊκή Πόλη Κρασιού 2018 από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Οινοπαραγωγών Πόλεων RECEVIN. Μαζί με τον όμιλο Aquila Hotels & Resorts, ο οποίος αναπτύσσει συστηματικά τον τομέα του κρασιού τα τελευταία χρόνια, διοργανώνει μια ακόμα γευσιγνωσία κρητικού κρασιού, στο Aquila Rithymna Beach.

Το πρώτο ξενοδοχείο που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Συλλόγου Ξενοδόχων Ρεθύμνου, φιλοξενεί μια μοναδική βραδιά αφιερωμένη στο κρητικό κρασί, την Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018 και ώρα  19:00 - 21:00, με ελεύθερη είσοδο. Η εκδήλωση αυτή  δίνει  το εναρκτήριο έναυσμα για δράσεις για το κρητικό κρασί μέσα στα ξενοδοχεία,  γιορτάζοντας έτσι τον τίτλο της «Ευρωπαϊκής Πόλης Κρασιού 2018»,  που για πρώτη φορά πήρε ελληνική πόλη.  21 οινοποιεία της Κρήτης, δίνουν ραντεβού ξανά με το οινόφιλο κοινό του Ρεθύμνου και προσφέρουν κρασιά από γηγενείς ποικιλίες, συνδυάζοντάς τα με μοναδικά κρητικά τυριά στον χώρο του ξενοδοχείου.

Η Πέπη Μπιρλιράκη, πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.Ρ., αναφερόμενη στην εν λόγω ενέργεια στα ξενοδοχεία, δήλωσε σχετικά: «Το Ρέθυμνο είναι Ευρωπαϊκή Πόλη του κρασιού, και η τοπική κοινωνία αρχίζει και ανταποκρίνεται σε δράσεις που αφορούν το δικό μας το κρασί, τις δικές μας τις ποικιλίες, τα δικά μας τα προϊόντα. Χαιρόμαστε που το πρώτο ξενοδοχείο ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα αυτό. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα ακολουθήσουν και άλλα ξενοδοχεία που θα συμμετέχουν στις δράσεις μας, αλλά και ότι θα ενισχύσουν με κρητικές ετικέτες τα εστιατόριά τους, δίνοντας στους επισκέπτες τους αυθεντικές γεύσεις Κρήτης. Βάζουμε μαζί, με σταθερό ρυθμό, τα θεμέλια για να καταστεί το Ρέθυμνο ένας οινο-γαστρονομικός προορισμός που θα φημίζεται, εκτός από τις φυσικές του ομορφιές, και για το κρασί και το φαγητό που μπορεί να απολαύσει ο επισκέπτης».

Ο διευθυντής του ξενοδοχείου Aquila Rithymna Beach, κ. Κώστας Δαμανάκης, δήλωσε: «Ο όμιλος  Aquila Hotels & Resorts, διαχρονικά και με συνέπεια υποστηρίζει την προώθηση των τοπικών προϊόντων με έμφαση στον τοπικό αμπελώνα και τις γηγενείς ποικιλίες. Με μεγάλη μας χαρά υποστηρίζουμε και συμμετέχουμε στις δράσεις που συνοδεύουν την διάκριση του Ρεθύμνου ως Ευρωπαϊκή Πόλη Κρασιού 2018. Είμαστε σίγουροι ότι αυτές οι προσπάθειες και δράσεις, προάγουν και εδραιώνουν τον τόπο μας ως μοναδικό προορισμό».

Η εκδήλωση αποτελεί συνδιοργάνωση του Δήμου Ρεθύμνης και του Aquila Rithymna Beach Ηotel, υποστηρίζεται από οινοπαραγωγούς-μέλη του Wines of Crete και μεγάλος χορηγός του Rethymno European Wine City είναι το wine hotel “La Grotta”.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ