ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Ατίθασα νιάτα Νούμερο 2

0

Το σχολείο της κόρης μου απαγόρευσε κατηγορηματικά τη χρήση κινητών. Ακόμα  και η απλή εμφάνιση τους εντός της σχολικής ημέρας, συνεπάγεται κατάσχεση μέχρι και μιας εβδομάδας.

Οι περισσότεροι γονείς πολύ χάρηκαν, με εξαίρεση κάποιον πατέρα που διαμαρτυρήθηκε λίγο πιο ‘έντονα’ από το φυσιολογικό. Το κινητό είναι περιουσία της κόρης του, και κατά τον εξοργισμένο πατέρα που απείλησε να χειροδικήσει, το σχολείο δεν έχει δικαίωμα κατάσχεσης.

Τώρα, μαζί με το κινητό της κόρης του, ούτε κι εκείνος έχει δικαίωμα να σκάσει μύτη στο σχολείο.

Αρχικά, χάρηκαν πολύ και οι καθηγητές.

Ήταν αρκετοί οι μαθητές που αγνοούσαν κάθε παρατήρηση, απειλή ή τιμωρία. Έβγαζαν τα κινητά κατά τη διάρκεια του μαθήματος, και χάνονταν στο μικρό κόσμο του κινητού τους. Όταν τα κινητά απαγορεύτηκαν όμως, συνέβη ένα είδος αφύπνισης. Εντελώς τυχαία, αυτοί ήταν και οι ‘ταραξίες’. Η έλλειψη κινητού τους μεταμόρφωσε ξαφνικά από αδιάφορους, σε αδάμαστους.

Περνώντας μπροστά από κάποια τάξη, την προηγούμενη εβδομάδα, άκουσα τις φωνές κάποιας εξοργισμένης καθηγήτριας. Μπορώ να πω με σιγουριά ότι, δεν έχω αφουγκραστεί ξανά τόσο θυμό σε καθηγητή. Αναρωτήθηκα επίσης, πόσες μέρες θα χρειαστεί αυτή η γυναίκα αυτή για να ηρεμήσει.

Η κατάσχεση κινητών όμως, φαίνεται ότι είναι πιο διαδεδομένη από ότι νόμιζα. Μια εβδομάδα πριν, μέχρι και η πρωθυπουργός της Βρετανίας έκλεισε την κυβερνητική της ομάδα σε ένα δωμάτιο, τους πήρε τα κινητά, και τους είπε ότι δεν θα δουν το φως της ημέρας μέχρι να συμφωνήσουν για την πολιτική του Brexit.

Ήθελε να τους απομακρύνει από την επιρροή της ‘κακής παρέας’ των συμβούλων των υπουργών της.

Όπως και στο σχολείο της κόρης μου, αυτό φάνηκε αρχικά να είναι καλή ιδέα. Η ‘σιδηρά κυρία’ νούμερο δύο, κατάφερε να εξασφαλίσει ένα ‘μαλακό Brexit’.

Βέβαια, όπως και στο σχολείο της κόρης μου, αυτό ξύπνησε τους ‘ταραξίες’. Μάλιστα, ένας παραφέρθηκε, και έβγαλε και γλώσσα. Είπε ότι το ‘μαλακό Brexit’ είναι σαν να ‘γυαλίζει κανείς περιττώματα’, με το συμπάθιο.

Το σχολείο της κόρης μου δεν έλυσε το ουσιαστικό πρόβλημα της χρήσης των κινητών. Μόλις βγουν από την αυλή του σχολείου οι έφηβοι, τα κινητά εμφανίζονται δριμύτερα, και οι εξαρτημένοι νεαροί επιστρέφουν σπίτια τους, χωμένοι στις οθόνες τους ταυτόχρονα, κινδυνεύοντας να τους πατήσει αυτοκίνητο.

Παρομοίως και οι υπουργοί της Βρετανίδας Πρωθυπουργού. Μόλις βγήκαν από το κλειδωμένο δωμάτιο, από ατύχημα σε ατύχημα το πάνε.

Οι συγκρούσεις είναι τόσο μεγάλες, που μερικοί γνωστοί και μη εξαιρετέοι εγκατέλειψαν τις θέσεις τους.

Η περιπέτεια συνεχίζεται...

Σκληρό ή μαλακό Brexit? Εκλογές ή όχι? Θα επανέλθουν οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι?

‘Ατίθασα Νιάτα Νούμερο 2’

Η συνέχεια στο επόμενο...

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ