ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Βοθρολύματα στην παραλία των Μισιρίων

0

Καταγγελία από κάτοικο της περιοχής των Μισιρίων δεχτήκαμε την περασμένη Τρίτη το μεσημέρι για την ύπαρξη βοθρολυμάτων στην άμμο, δίπλα από τους λουόμενους που ενώ πήγαν στη θάλασσα προκειμένου να βρουν λίγη δροσιά, αναγκάστηκαν να τα μαζέψουν και να φύγουν από φόβο για την υγεία τους…

Σε έξαλλη κατάσταση κάτοικος της περιοχής, επικοινώνησε την περασμένη Τρίτη το μεσημέρι με τα γραφεία της εφημερίδα μας, τονίζοντας ότι κατέληξε να τηλεφωνήσει στους δημοσιογράφους καθώς παρά τις προσπάθειες που έκανε να βρει κάποιον υπεύθυνο στις αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να καταγγείλει το γεγονός και να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα, αυτό δεν κατέστη δυνατόν, τουλάχιστον μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Όπως μας περιέγραψε ο ίδιος, ενώ κολυμπούσε με την οικογένειά του και τους φίλους του στο τέρμα της οδού Σαράφη στη Μισιριανή Άμμο, μια έντονη δυσοσμία τους ανησύχησε.

Πολύ γρήγορα διαπίστωσαν ότι από τον αγωγό ομβρίων που καταλήγει στην παραλία, εμφανίστηκαν λύματα που κυριολεκτικά σκόρπισαν το πανικό στους λουόμενους που σε ελάχιστο χρόνο εγκατέλειψαν την παραλία, κακήν κακώς.

Οι ελάχιστοι τουρίστες, που έμειναν στο σημείο ήταν αυτοί, που ήταν λίγο μακρύτερα από το σημείο και προφανώς δεν κατάλαβαν τί είχε συμβεί, καθώς το ελαφρύ βοριαδάκι απομάκρυνε τη δυσοσμία.

Αξίζει τον κόπο να σας μεταφέρουμε ότι σε ερώτημα προς τον καταγγέλλων για το που ακριβώς συμβαίνει αυτό που μας περιέγραφε, απάντησε: «Να κατεβείτε στην παραλία στο ύψος περίπου του σχολείου και αποκλείεται να κάνετε λάθος, θα σας οδηγήσει η βρωμερή μυρωδιά που έχει απλωθεί παντού…»

Πράγματι έτσι είχαν τα πράγματα. Όταν φτάσαμε στην περιοχή, από το μέσον της οδού Σαράφη, ο αέρας έγινε αποπνικτικός, η μυρωδιά ήταν απαίσια και γινόταν εντονότερη όσο κατηφορίζαμε προς την παραλία.

Χαρακτηριστική ήταν η εικόνα μιας τουρίστριας, που όταν απομακρύνθηκε από το σημείο με τις ομπρέλες που καθόταν, αναγκάστηκε να φέρει στο ύψος της μύτης της, την μπλούζα που κρατούσε στο χέρι, προφανώς λόγω της ανυπόφορης μυρωδιάς…

Σε ερώτημα που κάναμε σε κάτοικο της οδού, για το τι είναι αυτό που βρωμάει έτσι, πήραμε την εξής απάντηση: «Ε, δεν καταλαβαίνετε; Από χολέρα θα μας πεθάνουν οι ασυνείδητοι και δεν είναι η πρώτη φορά, κάθε καλοκαίρι τα ίδια και τα ίδια»!

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι και η εικόνα που παρουσιάζει το τέλος της οδού Σαράφη που οδηγεί στην παραλία, είναι απαράδεκτη. Η εγκατάλειψη είναι οφθαλμοφανής, η οποία και αποτυπώνεται στις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ