ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Γιάννης Κεφαλογιάννης: Ο «Κλεισθένης ανοίγει το δρόμο στην ακυβερνησία και τη διαφθορά»

0

Ως το νομοσχέδιο που ανοίγει την πόρτα στην ακυβερνησία, τη διαφθορά και τις ακραίες δυνάμεις  χαρακτήρισε τον  «Κλεισθένη» ο Γιάννης Κεφαλογιάννης κατηγορώντας την κυβέρνηση για μικροκομματικές μεθοδεύσεις και τακτικισμούς με θύμα τις τοπικές κοινωνίες.

«Εξυπηρετείται μικροκομματικές στοχεύσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει παρουσία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και πρέπει να δώσει στους λίγους αυτοδιοικητικούς του ρόλο μέσα από το ξεχαρβάλωμα της», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας στο επιχείρημα  της Κυβέρνησης ότι η απλή αναλογική είναι περισσότερο δημοκρατική ο κ. Κεφαλογιάννης αναρωτήθηκε  «πόσο δημοκρατικό είναι ένας Δήμαρχος ή ένας Περιφερειάρχης να μη διαθέτει την πλειοψηφούσα ομάδα στο δημοτικό ή το περιφερειακό συμβούλιο για να εφαρμόσει  το πρόγραμμα του, και την ίδια στιγμή να του επιβάλλεται να συνεργαστεί με μια δημοτική η περιφερειακή παράταξη την οποία οι πολίτες απέρριψαν στις εκλογές;».

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ ανέφερε ότι «δεν υπάρχει καμία δικλίδα ασφαλείας σε περίπτωση ακυβερνησίας και αδυναμίας λήψης αποφάσεων» ενώ κατηγόρησε τον Υπουργό Εσωτερικών ότι η απουσία ενός ελάχιστου ποσοστού για την εκλογή  συμβούλων «ανοίγει το δρόμο σε αντιδημοκρατικές δυνάμεις και σε ακραίες μειοψηφίες που καθιστούν τον Δήμαρχο όμηρο προσωπικών και επιχειρηματικών συμφερόντων».

Σχολιάζοντας την τροπολογία που έκανε δεκτή ο υπουργός Εσωτερικών των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, για ταυτόχρονες εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Ευρωεκλογών, ο κ. Κεφαλογιάννης έκανε λόγο για  κυνική ομολογία της κυβέρνησης ότι θα χάσει και τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

«Στην προσπάθεια σας να αποφύγετε τη συντριβή δεν διστάζετε να διαλύσετε τη χώρα αφήνοντας την για μήνες ακυβέρνητη τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο» και πρόσθεσε ότι η Νέα Δημοκρατία αρνείται να συμπράξει σε αυτή την ιταμή τακτική.

Έντονα επικριτικός ήταν ο Βουλευτής Ρεθύμνου στην άρνηση της Κυβέρνησης να θεσπίσει το δικαίωμα ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού στον τόπο διαμονής τους.

«Πόσο αντιπροσωπευτικό και πόσο δίκαιο είναι να έχουμε Έλληνες δύο κατηγοριών, αυτούς στους οποίους το ελληνικό κράτος δίνει τη δυνατότητα να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στον τόπο διαμονής τους και σε αυτούς που δεν το έχουν;»  αναρωτήθηκε.

«Δυστυχώς η κυβερνητική υποκρισία και εδώ περισσεύει. Μια υποκρισία που έχει θύματα πρωτίστως τους συμπατριώτες που έφυγαν στον εξωτερικό και που, αν το θέλετε, έχουν και ένα λόγο παραπάνω από τους υπόλοιπους τελικά για το πολιτικό μέλλον της χώρας μας ως προϋπόθεση για τον επαναπατρισμό τους» κατέληξε.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ