ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

"Δυνατά" ξεκίνησε το φεστιβάλ «Ταλλαία 2018»

0

Εντυπωσιακή ήταν η έναρξη του φεστιβάλ «Ταλλαία 2018» στο σπήλαιο Μελιδονίου την Πέμτπη 28 Ιουνίου.

Η ανερχόμενη ερμηνεύτρια Βάλια Αλεξίου έδωσε ρεσιτάλ ερμηνείας με μια πλειάδα τραγουδιών για το φεγγάρι σε ένα πραγματικά «ονειρικό» τοπίο πάνω στα Ταλέα Όρη και κάτω από το λαμπρό φως της πανσελήνου του Ιουνίου.

Μαζί της ήταν οι μουσικοί Γιώργος Πέππας στην ακουστική κιθάρα, η Ρωξάνη Χατζηδημητρίου στα πλήκτρα,  ο Νεκτάριος Δασκαλάκης στα κρουστά και ο Νίκος  Μαργαριτάκης στο μπουζούκι.

Κηρύσσοντας την έναρξη του φεστιβάλ ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού Πολιτισμού – Τουρισμού και Νέας Γενιάς Δήμου Μυλοποτάμου κ. Μανούσος Κλάδος είπε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Κυρίαρχο στοιχείο της φετινής γιορτής είναι το φως.  Το φως του ήλιου την ημέρα. Το φως της σελήνης το βράδυ.

Ξεκινώντας από την Πανσέληνο του Ιουνίου, το έναυσμα δίδεται απόψε, εδώ στα Ταλέα όρη, έξω από τον Ναό του Ταλέου Ερμή, για άλλος το Ταλέο Άνδρο, από το μνημείο της φύσης και το μαρτύριο της τοπικής μας ιστορίας, το ξακουστό Σπήλαιο Μελιδονίου.

Ανοίγουμε πανιά με ήχους Ελληνικούς και με μια αγκαλιά τραγούδια αφιερωμένα στο φεγγάρι. Με μια φωνή κρυστάλλινη, επίσης φωτεινή, αυτή της  ανερχόμενης ερμηνεύτριας Βάλιας Αλεξίου, η οποία μας εισαγάγει στο πνεύμα του φετινού φεστιβάλ και μας καλεί με όλη μας την ενέργεια να υψωθούμε ψηλά και να ακολουθήσομε το φως!

Από το Σπήλαιο Μελιδονίου, το φεστιβάλ θα ακολουθήσει τους κύκλους του φεγγαριού, που θα γεμίσει, θα περάσεις στις φάσεις της λίγοσης και θα ξαναγεμίσει άλλες δύο φορές έως τα τέλη του Αυγούστου, οπότε και το φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί, μαζί με τους κύκλους της σελήνης. Στο φως της, και στο λαμπύρισμα των άστρων του καλοκαιριού, εκατοντάδες καλλιτέχνες, άνθρωποι των τεχνών, του πνεύματος και των γραμμάτων, θα δώσουν το παρόν σε ένα «καλλιτεχνικό μαραθώνιο» που περιλαμβάνει θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, εικαστικές και φωτογραφικές εκθέσεις, πολιτιστικές διαδρομές, μουσικοποιητικές βραδιές και κυρίως ανθρώπινα συναισθήματα, που θα υποδηλώσουν έμπρακτα την ξεχωριστή ομορφιά, την μοναδικότητα και την ουσιαστική συμβολή του φεστιβάλ «Ταλλαία» στην τοπική κοινωνία.»

ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΑ ΑΠΛΑΔΙΑΝΑ

Με την θεατρική παράσταση «Συμπέθεροι απ’ τα Τίρανα» των Ρέππα – Παπαθανασίου συνεχίζεται το πρόγραμμα του πολιτιστικού φεστιβάλ «Ταλλαία 2018» στον Δήμο Μυλποτάμου.

Το έργο παρουσιάζει η Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου και η εκδήλωση θα γίνει την προσεχή Δευτέρα 9 Ιουλίου στις 9 το βράδυ στην πλατεία των Απλαδιανών.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Συντελεστές

Επιμέλεια σκηνικού: Κωστής Μπαρμπεράκης

Κοστούμια: Βεστιάριο Θεατρικής Σκηνής

Μουσική επιμέλεια: Μάνος Μανιάς,

Φωτογραφία: Γιάννης Σταυρακάκης,

Ηχητικά - φωτισμοί : Σταύρος Σταυρακάκης

Χορογραφίες: Μαρία Φαρσάρη

Δημόσιες Σχέσεις Ρένα Μανιά

Σκηνοθεσία: Μάνος Μανιάς

Τους ρόλους ερμηνεύουν ( με σειρά εμφάνισης)

Λυκούργος: Κώστας Τσιμπούκας

Βασίλης: Στέλιος Ξεκαλάκης

Πένη: Μαρία Μακράκη

Πωλίνα: Ειρήνη Φωστηροπούλου

Λίζα: Χρυσή Ροβυθάκη

Άλφρεντ: Γιώργος Παγωμένος

Μπουκουράν: Μανώλης Μπιτσακάκης

Κλαμπέτα: Ιωάννα Σταματάκη

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ