ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

Ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας ενόψει της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ

0

Περίπου 2.400 βέλγοι αστυνομικοί και 1.000 στρατιωτικοί θα κινητοποιηθούν αύριο και μεθαύριο στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ και η ανάπτυξή τους θα αρχίσει από απόψε λόγω του ποδοσφαιρικού αγώνα Γαλλίας-Βελγίου.

Γύρω στους τριάντα αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων αναμένονται στη βελγική πρωτεύουσα με την ευκαιρία αυτής της συνόδου κορυφής, μεταξύ των οποίων ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος αναμένεται να προσγειωθεί απόψε στην αεροπορική βάση του Μέλσμπρουκ.

Εκτός από την έδρα του ΝΑΤΟ, στις βόρειες Βρυξέλλες, οι δυνάμεις της τάξης θα πρέπει επίσης να διασφαλίσουν την ασφάλεια των βασιλικών Μουσείων Τέχνης και Ιστορίας στο πάρκο της Πεντηκονταετίας, στην ευρωπαϊκή συνοικία της πόλης, όπου οι ηγέτες πρόκειται να δειπνήσουν αύριο το βράδυ.

Περίμετροι ασφαλείας θα δημιουργηθούν γύρω από τις ζώνες αυτές και ορισμένοι δρόμοι θα κλείσουν. Η κυκλοφορία γύρω από το πάρκο είναι ήδη σήμερα περιορισμένη.

Το αεροδρόμιο των Βρυξελλών προειδοποίησε στον ιστότοπό του ότι αύριο και μεθαύριο είναι πιθανόν να υπάρξουν «καθυστερήσεις στις οδούς πρόσβασης» στο αεροδρόμιο εξαιτίας της συνόδου κορυφής.

Η αστυνομία θα κινητοποιηθεί από απόψε λόγω του ημιτελικού του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου ανάμεσα στη Γαλλία και το Βέλγιο.

Αύριο οι αστυνομικοί θα είναι επίσης επί ποδός, όπως και κάθε 11η Ιουλίου, για τη γιορτή της φλαμανδικής κοινότητας.

«Είναι μια εβδομάδα υπό πίεση», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Φρεντερίκ Κοντερλιέ, εκπρόσωπος του βέλγου πρωθυπουργού Σαρλ Μισέλ.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ