ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2018

0

Η Γιορτή έναρξης καλοκαιρινής εκστρατείας 2018

Με μεγάλη επιτυχία άρχισε και συνεχίζεται η Καλοκαιρινή Εκστρατεία στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου.

Στις 20 Ιουνίου ξεκίνησε με μεγάλο ενθουσιασμό το πρόγραμμα  της Καλοκαιρινής Εκστρατείας  που σχεδιάζεται  και οργανώνεται  από  την ΕΒΕ και υλοποιείται  από το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών, με θέμα: «Αγαπημένα Δεδομένα : παρατηρώ και μετρώ τον κόσμο»

Την  γιορτή έναρξης  χαιρέτησε ο πρόεδρος του εφορευτικού  Μιχάλης Τρούλης, που υποδέχτηκε και καλωσόρισε τα παιδιά τονίζοντας τους ότι η βιβλιοθήκη είναι ο δικός τους χώρος που μπορούν να διαβάσουν, να παρατηρήσουν, να κάνουν έρευνα, να εκφραστούν. Την παρουσίαση του προγράμματος έκαναν οι εθελόντριες της βιβλιοθήκης  που μίλησαν και εξήγησαν στα παιδιά τον τρόπο με τον οποίο οι βιβλιοθήκες θα μεταμορφωθούν σε εργοστάσια δεδομένων και οι αριθμοί και τα δεδομένα θα γίνουν αντικείμενο καταγραφών και μετρήσεων από τα παιδιά, τα οποία καλούνται να παρατηρήσουν στοιχεία της καθημερινότητάς τους, δηλαδή δεδομένα που αφορούν τις προσωπικές τους συνήθειες, αλλά και πληροφορίες που είναι κρυμμένες στη φύση.

Στη συνέχεια μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τα παιδιά καθώς εμφανίστηκε ο «Τρελοκαπελάς», από το παραμύθι «Η Αλίκη στη χώρα των Θαυμάτων», που είχε χάσει και  έψαχνε να βρει την Αλίκη. Κάλεσε λοιπόν τα παιδιά να τον βοηθήσουν να λύσει τους γρίφους που θα  τον οδηγούσαν στη λύση του μυστήριου της εξαφάνισης.

Η εφηβική ομάδα του Αποκριάτικου Κυνηγιού « Έκατσε η κουτσή κατσίκα» έμαθε για την εξαφάνιση και ήρθε εσπευσμένα να βοηθήσει, εξηγώντας στα παιδιά τρόπους και μυστικά επίλυσης γρίφων. Τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες και ξεκίνησε ένα κυνήγι θησαυρού ώσπου βρήκαν την Αλίκη και  ο «Τρελοκαπελάς» γεμάτος χαρά την οδήγησε στο παιδικό τμήμα που φιλοξενείται και όλοι μαζί έφτιαξαν το ημερολόγιο της Βιβλιοθήκης.

Ευχαριστούμε θερμά τους Δαμανάκη Γιώργο, Τσάκωνα Φώτη, Μαμαγκάκη Νίκο, Σταυρουλάκη Ελένη, Μπενάκη Ελβίρα από  την αξιέπαινη, δυναμική & δημιουργική εφηβική ομάδα του Αποκριάτικου Κυνηγιού « Έκατσε η κουτσή κατσίκα» που μόλις σ΄ ένα βράδυ σκηνοθέτησαν το δρώμενο της εισαγωγής του κυνηγιού, ετοίμασαν τους εύστοχους γρίφους για το  κυνήγι του θησαυρού της βιβλιοθήκης καθώς και την ιστορική αναδρομή των ομάδων του Ρεθυμνιώτικου Κυνηγιού.

Ευχαριστούμε επίσης του εφήβους εθελοντές μας: Γιουλούντα Μελίνα, Μαθιουδάκη Εμμανουέλλα, Κισσανδράκη Μαριλένα, Καλαϊτζάκη Γιώργο, Καραβιώτη Ηρώ, Καραβιώτη Γιώργο, Καλησπεράκη Κορίνα.

Τους εμψυχωτές μας: Σοφία Τρούλη ,Πόπη Κοτσίφη, Ελευθερία Αποστόλου.

Τα προγράμματα συνεχίζονται με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή παιδιών και υλοποιούνται χάρη στους εθελοντές μας μικρούς και μεγάλους.

Στη φετινή Καλοκαιρινή Εκστρατεία,  σημαντικό ρόλο έχουν  οι έφηβοι φίλοι μας καθώς έχουν δημιουργήσει  τον πυρήνα ομάδας εθελοντών της Βιβλιοθήκης βοηθώντας  στη οργάνωση και την εκτέλεση των εργαστηρίων.

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου συμμετέχει στο πρόγραμμα με 28 δημιουργικά εργαστήρια.

Η συμμετοχή των παιδιών απαιτεί προεγγραφή. Όλες οι δράσεις που γίνονται στην βιβλιοθήκη προσφέρονται δωρεάν.

Για περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της βιβλιοθήκης : www.libret.mysch.gr

Και στην ιστοσελίδα του δικτύου βιβλιοθηκών: https://network.nlg.gr

facebook: Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου

Υπεύθυνη Προγράμματος: Ειρήνη Μονιάκη

Eπικοινωνία -Πληροφορίες Τηλέφωνο: 28310 29215

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ