ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μέλαμπες: Πολιτιστικές καλοκαιρινές εκδηλώσεις 2018

0

Όλοι οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι του χωριού μας (Αθήνας-Ηρακλείου-Ρεθύμνου-Μελάμπων) καθώς και ο Σύλλογος Γυναικών, έχουν ξεκινήσει μια ουσιαστική προσπάθεια με αρχικό της μέλημα να συνδιοργανώσουν τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που πρόκειται να διαδραματιστούν φέτος το καλοκαίρι στο χωριό μας. Είναι η πρώτη φορά που λειτουργούν οι παραπάνω φορείς συλλογικά και αξίζει να τονιστεί η σημασία αυτού του εγχειρήματος, γιατί πρωταρχικός σκοπός είναι μέσω της ενότητας και της ομόνοιας να δημιουργούνται καλύτερες προοπτικές για τον τόπο μας. Στο πλαίσιο λοιπόν αυτής της προσπάθειας δημιουργήθηκε ένα προσχέδιο εκδηλώσεων, το οποίο είχε αρχίσει να υλοποιείται με την αξιοσημείωτη συμμετοχή και υποστήριξη των συγχωριανών μας. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν η διανομή των ρόλων καθώς και οι πρόβες που έχουν ήδη γίνει για τον θεατρικό έργο που θα παρουσιαστεί, καθώς και το διήμερο σεμινάριο φωτογραφίας. Όμως η ζωή είναι σκληρή και απρόβλεπτη και μας επιβάλλει δυσάρεστα γεγονότα που δυστυχώς δεν μπορούμε να τα αλλάξουμε. Αναφερόμαστε στους διαδοχικούς θανάτους των συγχωριανών μας Γιώργη Μπαγιαρτάκη, Μανώλη Χριστοφοράκη και Μιχάλη Ψυλλάκη, που βυθίσαν σε πένθος το χωριό μας. Οι ξεχωριστές τους προσωπικότητες διακρίνονταν για το ήθος και την αγάπη τους για το χωριό. Θα είναι πάντα στη μνήμη και στην καρδιά μας και ως εκ τούτου, θέλοντας να τους αποδώσουμε τον ελάχιστο φόρο τιμής, αποφασίσαμε από κοινού να μην πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εκδηλώσεις:

Οι 3 καντάδες που είχαμε προγραμματίσει να γίνουν ταυτόχρονα στο χωριό, την ημέρα του εορτασμού του Αφέντη Χριστού(6 Αυγούστου). 2. Η λαϊκή βραδιά στις 11 Αυγούστου.

Αποφασίσαμε όμως παράλληλα, θέλοντας να τονώσουμε κατά το δυνατό τη διάθεση τόσο των χωριανών όσο και των επισκεπτών της καλοκαιρινής περιόδου αλλά ταυτόχρονα και να δώσουμε στη νεολαία μας τη δυνατότητα να συμμετέχει ενεργά στα δρώμενα του χωριού, να υλοποιήσουμε τις παρακάτω εκδηλώσεις:

1 Αυγούστου: Εγκαίνια Έκθεσης Φωτογραφίας. • 3-4-5 Αυγούστου: Τουρνουά πρέφας. • 5 Αυγούστου: Βασικό σεμινάριο – επίδειξη υποστήριξης ζωής – αντιμετώπιση καρδιακής ανακοπής. • 8 Αυγούστου: Περίπατος μέχρι την εκκλησία της Ανάληψης, παρατήρηση των άστρων με τηλεσκόπιο. • 10 Αυγούστου: Θεατρική παράσταση από χωριανούς. • 11 Αυγούστου: Πάρτυ στην παραλία του Λιχνιστή.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και ενδέχεται να τροποποιηθεί καθώς και κάποια εκδήλωση να ματαιωθεί λόγω αστάθμητων παραγόντων όπως είναι ο καιρός. Σε κάθε περίπτωση όμως, θα προηγείται της κάθε εκδήλωσης ανακοίνωση που θα ενημερώνει για τις λεπτομέρειες διεξαγωγής της καθώς και για τις δηλώσεις συμμέτοχης σας. Στόχος μας είναι τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν να διατεθούν για να αγοραστεί αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής καρδιάς για τις ανάγκες του χωριού μας. Ευελπιστούμε στην εθελοντική διάθεση και υποστήριξη σας, καθώς χρειάζεται πολύ κόπο και προσπάθεια από όλους μας, ώστε να καταφέρουμε να πραγματοποιήσουμε με επιτυχία τις παραπάνω εκδηλώσεις και να υλοποιήσουμε το στόχο μας, ο οποίος θεωρούμε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικός.

Ευχόμαστε να έχουμε ένα δημιουργικό καλοκαίρι και ελπίζουμε στην υποστήριξη και βοήθεια σας!

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ