ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Νέες υπηρεσίες φύλαξης και εργασίες αποάμμωσης στο λιμάνι του Ρεθύμνου

0

Σε εφαρμογή τέθηκε από την Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018 το νέο σχέδιο φύλαξης των εγκαταστάσεων της μαρίνας και του εμπορικού λιμένα Ρεθύμνου, παράλληλα με την τήρηση των διατάξεων του διεθνούς κώδικα ασφαλείας ISPS. Τα νέα μέτρα έχουν προληπτικό χαρακτήρα και ελήφθησαν μετά τα κρούσματα κλοπών και βανδαλισμών που παρατηρήθηκαν στις συγκεκριμένες ζώνες του λιμένα το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Για την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας και προστασίας των χρηστών αλλά και των επισκεπτών των λιμενικών εγκαταστάσεων, στο εξής απαγορεύεται η διέλευση στους μη έχοντες εργασία σε συγκεκριμένα τμήματα της μαρίνας και του εμπορικού λιμένος. Επιπλέον, θα υπάρχουν φύλακες καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου σε σταθερά σημεία, οι οποίοι θα ενημερώνουν τους διερχόμενους για τους κανόνες που ισχύουν στη λιμενική εγκατάσταση, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιούνται περιπολίες.

Την ίδια ώρα, με ταχείς ρυθμούς προχωράει το έργο άντλησης άμμου για την αποκατάσταση των λειτουργικών βαθών στο λιμάνι του Ρεθύμνου, που ξεκίνησε την Πέμπτη 19/07. Η απομάκρυνση της υπερβάλλουσας άμμου από τη λιμενολεκάνη του Ρεθύμνου θεωρείται υψίστης σημασίας, καθώς το λιμάνι μας είναι το δεύτερο σε κίνηση εμπορικό λιμάνι της Κρήτης μετά από αυτό του Ηρακλείου. Το συνολικό κόστος του έργου, που θα ολοκληρωθεί σε μερικές εβδομάδες, ανέρχεται σε περίπου 200.000 ευρώ.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ