ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο Θεός εγκατέλειψε την Ελλάδα

0

Όταν αποφασίσαμε να κάνουμε την επανάσταση, δεν συλλογιστήκαμε ούτε πόσοι είμαστε, ούτε πως οι Τούρκοι είναι πολλοί και κρατούν τα κάστρα. Σαν βροχή έπεσε σε όλους μας ο πόθος για την ελευθερία και όλοι μαζί μικροί και μεγάλοι σε αυτόν τον κόσμο αποφασίσαμε να ελευθερωθούμε ή να πεθάνουμε.. Αυτή είναι η αλήθεια..

Στην Ελλάδα της κοινωνικής εξαθλίωσης ,της εθνικής αναξιοπρέπειας και αναξιοπιστίας, ευδοκιμεί η πολιτική  αλητεία και αγυρτεία. Παραπαίοντας  το πολιτικό σύστημα της χώρας ,χωρίς σχέδιο δράσης ,χωρίς ηθική, επιδίδεται σε αθροίσματα μωρίας. Έτσι ο  λαός μας μικρός αλλά περήφανος, μόνιμα παραπληροφορημένος  και εξαπατημένος, σύρεται στο γκρεμνό από τσαρλατάνους και  ανίκανους πολιτικούς.

Το «ναι» και το «όχι», αν και είναι οι πιο σύντομες από όλες τις λέξεις, χρειάζεται να τις σκεφτεί κανείς , πολύ προηγουμένως. Ο πολιτικός πρέπει να έχει κατά νου  τρία πράγματα. Πρώτον, ότι διοικεί ανθρώπους, με τις ατέλειες και τις αδυναμίες τους, με παράπονα δίκαια ή και παράλογα, αλλά πάντως πνευματικά όντα και όχι  ζώα, δεύτερον, ότι διοικεί σύμφωνα με τους υφιστάμενους νόμους της πολιτείας, γραπτούς και άγραφους και συνεπώς είναι απαράδεκτο να εκτρέπεται σε υπερβασίες, αυθαιρεσίες  και αδικίες και τρίτον, ότι δεν είναι αιώνιος άρχων. Κάποτε θα εκπέσει της αρχής και πρέπει ως εκ τούτου, να είναι πολύ προσεκτικός, ώστε όταν απομακρυνθεί από την εξουσία να έχει αφήσει αγαθές εντυπώσεις, τόσο για τις ικανότητές του, όσο και για τις αρετές του.

Η εντιμότητα στην πολιτική είναι αποτέλεσμα της δύναμης, ενώ η υποκρισία αποτέλεσμα της αδυναμίας. Χωρίς αυτοσεβασμό, δεν έχεις αυτοπεποίθηση, χωρίς αυτοπεποίθηση, δεν έχεις ταυτότητα και χωρίς ταυτότητα, δεν έχεις ούτε παρόν ούτε μέλλον. Άλλωστε  όποιος δεν θυμάται το παρελθόν του, είναι καταδικασμένος να το ξαναζήσει.

Έλληνες στρατιωτικοί συλλαμβάνονται και αποπέμπονται, αναρχικοί επιβάλλουν  άδειες σε  αμετανόητους τρομοκράτες, δολοφόνοι απολαμβάνουν τους νέους νόμους της ΄΄δημοκρατίας΄΄  και κυκλοφορούν ανενόχλητοι προκαλώντας το κοινό αίσθημα, ανταλλάσσεται η ιστορία με αργύρια, όποιος αντιδρά χαρακτηρίζεται  ναζιστής και ακραίος, τα νησιά κατακλύζονται από παράνομους μετανάστες  και  κάποιοι υποστηρίζουν ότι κάνουν ηλιοθεραπεία στο Σύνταγμα, ενώ η οικονομία των νησιών μαραζώνει. Η Τουρκία εξοπλίζεται και εμείς  ευχόμαστε να μην το κάνει,  γιατί όντας ανίκανοι να θωρακίσουμε την χώρα αναμένουμε τον από μηχανής Θεό να το πράξει..Το ίδιο κάναμε  και το 1453 που περιμέναμε την Παναγία να μας σώσει, κλεισμένοι μέσα στη Αγιά Σοφιά, μόνο που η σωτηρία άργησε 400 χρόνια.

Χρυσαυγίτες από την μια, Ρουβίκωνες από την άλλη.. Λεβέντες, Σώρες, Φράγκοι,  και στη μέση Σύριζα, Νέα Δημοκρατία, Πασόκ, ΑΝΕΛ και ΚΚΕ, όλο δηλαδή  το σάπιο πολιτικό σύστημα που  οδήγησε  τον τόπο μας στο γκρεμνό. Κίνημα Αλλαγής με πρωταγωνιστές   πολιτικούς που βρίσκονται στο προσκήνιο δεκαετίες. Είναι για κλάματα.

Δικαιοσύνη και πολιτικοί βρίσκονται δυστυχώς  στην ίδια πλευρά του ίδιου νομίσματος. Η δικαιοσύνη δεν είναι πλέον τυφλή αλλά μονόφθαλμη. Δέν  είναι άλλωστε τυχαίος  ο διορισμός από την Κυβέρνηση των ταγών , δηλαδή του προέδρου και του εισαγγελέως των ανωτάτων δικαστηρίων της ελληνικής επικράτειας. Το γεγονός αυτό  είναι ο κύριος παράγων , εξαιτίας του οποίου δημιουργούνται εύλογες υποψίες ή καχυποψίες για ενδεχόμενο δεκασμό της Δικαιοσύνης, επειδή αυτό συνεπάγεται εξάρτηση των δικαστών από την πολιτική εξουσία. Οι ανώτατοι αυτοί δικαστικοί λειτουργοί επηρεάζουν αναπόφευκτα τους υφισταμένους τους και συντελείται υποτέλεια.

Παρότι έχουμε την δυνατότητα της επιλογής, συχνά αφήνουμε τα πράγματα να κυλούν χωρίς να παίρνουμε καμία απόφαση ή θέση. Αυτό μπορεί να γίνει είτε  λόγω  άγνοιας ότι  μπορούμε να προσδιορίσουμε την ζωή μας, να γίνουμε δημιουργοί του εαυτού μας ή, κατά τον Sartre, να γινουμε «θεοί», είτε λόγω  αδράνειας αφήνοντας τον καταναγκασμό της καθημερινότητας να μας ναρκώνει, φράζοντας την συνειδητότητα με στείρες ασχολίες, είτε τέλος εξαιτίας της  ευθυνοφοβίας μεταθέτουμε την ευθύνη στους άλλους, αναζητούμε εξωτερική καθοδήγηση, ή κάτι δυνατότερο από τον εαυτό μας. Έχω επισημάνει πολλές φορές ότι ποτέ δεν είναι αργά για δράση. Καταστροφή θα είναι αν παραμείνουμε αδρανείς.

Άμεσα πρέπει να διακοπούν οι διπλωματικές σχέσεις Ελλάδος-Τουρκίας, με κλείσιμο πρεσβειών και προξενείων έως ότου επιστρέψουν οι συμπολίτες μας στην πατρίδα τους. Η Ελλάδα πρέπει να δείξει  σεβασμό στα παιδιά της. Δεν πρέπει να εκβιάζεται. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας είναι υποχρεωμένος να κρίνει ιδίοις όμμασι την συμφωνία Ελλάδος-Σκοπίων και αν κρίνει ότι προστατεύει την ιστορία και το μέλλον μας να την υπογράψει. Αν διαπιστώσει το αντίθετο ή οποιαδήποτε άλλη συνδιαλλαγή να την επιστρέψει σαν απαράδεκτη, τιμώντας το αξίωμα και τους προγόνους του. Ο νόμος Παρασκευόπουλου πρέπει άμεσα να αποσυρθεί, ενώ για  τους τρομοκράτες τα ισόβια, πρέπει να είναι ισόβια. Οι μετανάστες πρέπει να απομακρυνθούν από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και να μεταφερθούν σε νησίδες ακατοίκητες του Ιονίου αφού πρώτα  δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης και παράλληλα να πιεστούν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας για μεταφορά τους σε χώρες εκτός Ευρωπαϊκής  Ένωσης. Με αυτό τον τρόπο θα σταματήσει ο εκβιασμός από την Τουρκία και γρήγορα θα πάψουν οι προσφυγικές ροές.

Άμεση διασύνδεση του πανεπιστημίου και του πολυτεχνείου με το υπουργείο Αμύνης για την δημιουργία αποτρεπτικών οπλικών συστημάτων και θωράκισης της άμυνας της πατρίδας μας. Ανεξαρτητοποίηση  της δικαιοσύνης.

«Πάμε να ιδούμε τους Έλληνες εις το μέρος όπου κατοικούνε να βρούμε το γέρο Σωκράτη, τον Πλάτωνα, τον Θεμιστοκλή, τον λεβέντη Λεωνίδα και να τους ειπούμε, της χαροποιές ειδήσεις, ότι αναστήθηκαν οι απόγονοί τους» έλεγε ο Μακρυγιάννης στη επανάσταση. Πάμε να τους βρούμε και να τους πούμε ότι σήμερα γεμίσαμε με Εφιάλτες. Βοήθα Θεέ μου..

 

Μαιευτήρας –Γυναικολόγος

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ