ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ, οι φίλα προσκείμενοι δημοσιογράφοι, τα κόμματα και η τοπική κοινωνία

0

Τελικά ψηφίσθηκε ο ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ με τις όποιες πιθανές αδυναμίες στην εφαρμογή του και αμέσως κόμματα έπιασαν δουλειά για να πείσουν την τοπική κοινωνία, το τι θα πρέπει να ψηφίσει…για το καλό της!

Απροκάλυπτα τοπικοί αυτοδιοικητικοί συνδυασμοί αφήνουν να εννοηθεί ότι έχουν κομματική προστασία…τραβάτε με κι ας κλαίω.. συνεπικουρούμενοι από φίλα προσκείμενους δημοσιογράφους, οι οποίοι περιγράφουν-αναλύουν το αυτοδιοικητικό τοπίο ως νομοτελειακά καθορισμένο…ανακατεύοντας την ίδια τράπουλα.

Εκείνο όμως που δεν έχουν ελέγξει είναι ο αριθμός των χαρτιών της τράπουλας. Μετά από 13 χρόνια παιγνιδιού, μήπως από την τράπουλα έχουν χαθεί χαρτιά; Και για να παιχτεί το παιγνίδι τίμια μήπως θα πρέπει να συμπληρωθούν με νέα; Η τοπική κοινωνία πάντως είμαι σίγουρος ότι θα ελέγξει την τράπουλα πριν ξεκινήσει το παιγνίδι…της εκλογής των νέων αυτοδιοικητικών αιρετών (δημάρχου και συμβούλων).

Είμαι ο πρώτος, μη Συριζαίος, που στήριξα επί της αρχής με δημόσια τοποθέτηση μου στον τοπικό Τύπο, την καθιέρωση της απλής αναλογικής για την εκλογή των αιρετών. Και τούτο γιατί για πρώτη φορά δίνεται η ευκαιρία στην τοπική κοινωνία να υπερβεί τον κομματικό της εαυτό στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Για πρώτη φορά ο δήμαρχος της 2ης Κυριακής θα είναι εκλεγμένος απευθείας από την τοπική κοινωνία κι όχι από την έμμεση στήριξη των συμβούλων του συνδυασμού του. Ο δήμαρχος της 2ης Κυριακής θα είναι ο, εν δυνάμει, πρώτος τη τάξει εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος, ο 42ος μετά την εκλογή των 41 από την 1η Κυριακή.

Και εκεί που το σημερινό κατεστημένο της τοπικής αυτοδιοίκησης κατηγορούσε τον ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ ότι θα αποτελέσει την μήτρα των «συναλλακτικών συνεργασιών» μοιράζοντας, εκ των προτέρων, θέσεις ευθύνης (πχ αντιδημαρχίες…) προκειμένου να διοικηθεί ο δήμος, σπεύδει παρασκηνιακά να το αξιοποιήσει (παλιά μου τέχνη κόσκινο) προς όλες τις κατευθύνσεις.

Το λυπηρό είναι ότι αυτή η επιχειρούμενη παραμορφωτική εφαρμογή των συνεργασιών του ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ για μια δημοκρατική και υπεύθυνη λειτουργία του νέου δημοτικού συμβουλίου ακούγεται ότι ακουμπά και την ηγεσία του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να αποκτήσει, εκ του ασφαλούς, θέσεις ευθύνης στο νέο δημοτικό συμβούλιο. Θέλω να πιστεύω ότι τελικά η βάση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ θα τιμήσει με τη στάση της, το γράμμα και το πνεύμα του ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ, αποτρέποντας τέτοιου τύπου «συνεργασίες».

Από την πλευρά μας ετοιμάζουμε ένα νέο καθαρό αυτοδιοικητικό σχήμα, μια νέα πρόταση για την «ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ», συμπληρώνοντας ένα από τα χαρτιά της εκλογικής τράπουλας των αυτοδιοικητικών εκλογών που πιστεύουμε ότι λείπει.

Εάν το χαρτί μας είναι άσσος ή μπαλαντέρ θα φανεί τον προσεχή Μάιο. Κριτής η τοπική κοινωνία. Μέχρι τότε ας κάνουνε υπομονή όλοι οι εκλογολογούντες!

Υ.Γ. Η αναφορά μου σε «φίλα προσκείμενους δημοσιογράφους» επουδενί δεν υπονοεί «πληρωμένη δημοσιογραφία». Αναφέρεται σε ανθρώπινη- προσωπική συμπάθεια που αθέλητα εισχωρεί στη δημοσιογραφία.

Προσωπικά όλος ο τοπικός Τύπος με έχει τιμήσει με δημοσίευση των απόψεων μου ΧΩΡΙΣ όρους.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ