ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Προσφορά απινιδωτή στο δήμο Ρεθύμνου

0

Το Δήμαρχο Ρεθύμνης κ. Γιώργη Χ. Μαρινάκη επισκέφτηκαν χθες ο κ. Martin Fagan ιδρυτής της αγγλικής φιλανθρωπικής οργάνωσης “Community Heart Beat”, ο κ. Γιώργος Κακλαμάνος και ο κ. Γιάννης Δημητρακάκης από το Τοπικό Παράρτημα Ερυθρού Σταυρού, ο κ. Εμμανουήλ Φουντιδάκης, Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Αγίας Γαλήνης και ο κ. Νίκος Αγριμάκης, Αντιδήμαρχος σε θέματα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να δωρίσει ο πρώτος στο Δήμο Ρεθύμνης έναν εξωτερικό αυτόματο απινιδωτή.

Ο κ. Fagan είναι φιλέλληνας και επισκέπτεται την περιοχή της Αγίας Γαλήνης εδώ και πολλά χρόνια. Η αγάπη του αυτή για τον τόπο μας σε συνδυασμό με την φιλανθρωπική του δράση στη γενέτειρά του την Αγγλία, τον οδήγησαν στην απόφαση να προσφέρει στο Δήμο μας τον απινιδωτή. Ο εξωτερικός απινιδωτής πρόκειται να τοποθετηθεί σε πολυσύχναστο κεντρικό σημείο της πόλης μας και μ’ αυτό τον τρόπο θα καλυφθεί ως σε ένα σημείο η ανάγκη αντιμετώπισης έκτακτων καρδιακών προσβολών.

Το Τμήμα πολιτικής προστασίας του Δήμου Ρεθύμνης, σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό θα επιλέξουν από κοινού το καταλληλότερο σημείο που θα τοποθετηθεί ο απινιδωτής αλλά παράλληλα θα φροντίσουν για την επιμόρφωση- εκπαίδευση των καταστηματαρχών της περιοχής, οι οποίοι θα είναι και αυτοί που ενδεχομένως θα κληθούν να χρησιμοποιήσουν το εξαιρετικό αυτό μηχάνημα που σώζει ζωές, μιας και η χρήση του είναι εξαιρετικά απλή.

Ο Δήμαρχος Ρεθύμνης ευχαρίστησε θερμά τον κ. Fagan για την εξαιρετική αυτή κίνηση προς τους δημότες και τους επισκέπτες της πόλης μας και του προσέφερε αναμνηστικό δώρο τις γκραβούρες του Ρεθύμνου και ένα βιβλίο με κρητικές συνταγές. Ιδιαίτερες ευχαριστίες  έδωσε και στον Πρόεδρο της Τ.Κ. Αγίας Γαλήνης, με τον οποίο ο Δήμος μας έχει πάντα εξαιρετική συνεργασία, αλλά και στον Ερυθρό Σταυρό για το σημαντικό του έργο.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ