ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Στο ΚΕΦΙΑΠ βρήκε προσωρινή στέγη το ΚΨΥ Ρεθύμνου μετά την έξωση

0

Σας ενημερώνουμε ότι ύστερα από την πρόσφατη έκδοση απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρεθύμνου η οποία κοινοποιήθηκε στο Νοσοκομείο την 6.07.2018, η Διοίκηση του Νοσοκομείου υποχρεώθηκε σε αναγκαστική – βίαιη αποχώρηση των υπηρεσιών του Κέντρου Ψυχικής Υγείας, με συνέπεια την διακοπή των παρεχόμενων υπηρεσιών του. Η απόφαση εκδόθηκε  κατόπιν αγωγής που είχε κατατεθεί από τον ιδιοκτήτη του κτιρίου, ο οποίος και άσκησε το δικαίωμα της αναγκαστικής εκτελέσεως της απόφασης, στις 13.07.2018.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Ρεθύμνου κατέβαλε προσπάθειες το προηγούμενο διάστημα για ανεύρεση κατάλληλου χώρου προκειμένου να στεγαστεί η συγκεκριμένη δομή υγείας σε νέο κτίριο χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα λόγω της έλλειψης κατάλληλων κτιριακών υποδομών στα όρια της πόλης του Ρεθύμνου. Επιπλέον, οι προσπάθειες της Διοίκησης για μια ενδεχόμενη συμφωνία μεταξύ του Νοσοκομείου και του ιδιοκτήτη του εν λόγω κτιρίου για αποχώρηση και μεταστέγαση σε εύλογο χρονικό διάστημα ή έστω της δυνατότητας παράτασης λίγων ημερών προκειμένου να μην υπάρξει διαταραχή στη λειτουργία του Κέντρου Ψυχικής Υγείας δεν κατέστη δυνατή.

Έχοντας γνώμονα τη προάσπιση της δημόσιας υγείας και ειδικότερα των παρεχόμενων υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας που παρέχονται από τη συγκεκριμένη δομή και προκειμένου να μη διαταραχθεί περαιτέρω η λειτουργία του Κέντρου Ψυχικής Υγείας, το Δ.Σ. του Νοσοκομείου αποφάσισε σε έκτατη συνεδρίαση στις 17.07.2018 την προσωρινή μεταφορά – μεταστέγαση των υπηρεσιών του Κ.Ψ.Υ στο κτίριο του Κέντρου Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης (Κε.Φ.Ι.ΑΠ) μέχρι την ανεύρεση κατάλληλου κτιρίου στη πόλη του Ρεθύμνου.

Τέλος, επισημαίνουμε ότι η Διοίκηση του Νοσοκομείου και τα μέλη του Δ.Σ. θα συνεχίζουν να εργάζονται με στόχο τη προάσπιση του δικαιώματος των πολιτών για πρόσβαση στις υπηρεσίες ψυχικής υγείας οι οποίες αποτελούν σημαντική προτεραιότητα τόσο για τη Διοίκηση όσο και για τους εργαζόμενους της Δομής του Κ.Ψ.Υ. οι οποίοι παρέχουν τις υπηρεσίες τους με κοινωνική ευαισθησία και ανιδιοτέλεια.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ