ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Τον βρήκαν σε μονοπάτι στον Ψηλορείτη που είχε χαθεί χάρη στο κινητό του

0

Ένας 21χρονος, ανέβηκε μόνος σε δύσβατο μονοπάτι στον Ψηλορείτη και χάθηκε - Είχε ξεμείνει από νερό και δυνάμεις

Αίσια κατάληξη είχε η αναζήτηση ενός 21χρονου περιπατητή ο οποίος είχε πάει μόνος του για πεζοπορία στον Ψηλορείτη και περίπου στις 3 το μεσημέρι "εξέπεμψε" SOS, ειδοποιώντας τις αρχές μέσω του Ευρωπαϊκού Αριθμού Έκτακτης Ανάγκης 112, οτι είχε χάσει τον προσανατολισμό του.

Ο νεαρός, με καταγωγή από την Ολλανδία, χάθηκε ενώ είχε αρχίσει να εξαντλείται εξαιτίας της ζέστης αλλά και της έλλειψης νερού, αφού οι προμήθειες σε υγρά που είχε μαζί του είχαν τελειώσει.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στις πυροσβεστικές αρχές που συντόνισαν επιχείρηση για τον εντοπισμό του 21χρονου. Ο Ολλανδός, έδωσε μέσω του κινητού του, το στίγμα του διευκολύνοντας τους διασώστες να τον εντοπίσουν, κάτι που έγινε μόλις δύο ώρες απο τη στιγμή που ο ίδιος είχε ζητήσει βοήθεια.

Πυροσβέστες από το κλιμάκιο της Αγ.Φωτεινής, βρηκε τον 21χρονο στη θέση "Τουμπωτός Πρίνος" πάνω από τις Κουρούτες Αμαρίου και τον οδήγησαν σε σημείο προσβάσιμο από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ όπου τον παρέλαβε και τον μετέφερε προληπτικά σε νοσηλευτικό ίδρυμα.

Αξίζει να σημειωθεί οτι στην αναζήτηση συμμετείχε και ομάδα της ΕΜΑΚ όμως τελικά δεν χρειάστηκε να συνδράμει.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ