ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Τέλος στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης - Ανησυχία για την απελευθέρωση των 8

0

Το καθεστώς έκτακτης ανάγκης που επιβλήθηκε στην Τουρκία μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, τον Ιούλιο του 2016, θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι το βράδυ της 18ης Ιουλίου, αλλά δεν θα παραταθεί και πάλι, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν, ο οποίος αναφέρθηκε και στο ζήτημα των 8 τούρκων στρατιωτικών.

"Το καθεστώς έκτακτης ανάγκης θα λήξει το βράδυ της (Τετάρτης) 18 Ιουλίου. Ο πρόεδρός μας έχει την πρόθεση (...) να μην το παρατείνει", είπε ο Καλίν μετά την ολοκλήρωση του πρώτου, μετά τις εκλογές, υπουργικού συμβουλίου στην Άγκυρα.

Ο εκπρόσωπος προειδοποίησε πάντως ότι το καθεστώς έκτακτης ανάγκης θα μπορούσε να εφαρμοστεί και πάλι "σε κάποια έκτακτη περίπτωση".

Ανησυχία για την απελευθέρωση των 8 - Καλές οι προθέσεις του Τσίπρα

Στο ζήτημα των 8 τούρκων στρατιωτικών στάθηκε ο Καλίν, λέγοντας πως μπορεί οι προθέσεις του έλληνα πρωθυπουργού να είναι καλές η ελληνική Δικαιοσύνη, όμως, κινήθηκε στην κατεύθυνση της απελευθέρωσής τους.

"Ο Τσίπρας έχει καλές προθέσεις. Πραγματοποιήσαμε μακρές και αναλυτικές συναντήσεις για το ζήτημα της έκδοσης. Επρόκειτο για εποικοδομητικές συναντήσεις, όμως, κοιτώντας την υπόθεση, δυστυχώς καταλήγουμε στο ότι το ελληνικό δικαστικό σύστημα, τα τελευταία δύο χρόνια, κινήθηκε στην κατεύθυνση της απελευθέρωσης των οκτώ στρατιωτών" είπε ο Καλίν και πρόσθεσε: "Αποτελεί πηγή ανησυχίας για εμάς. Ευελπιστούμε ότι η Ελλάδα θα κάνει τα κατάλληλα βήματα για να μην κάνει χαρούμενους τους πραξικοπηματίες".

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ