ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ώρα «τελικών» στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου

0

       Ώρα «μικρού» και «μεγάλου» τελικού στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου που λαμβάνει χώρα στις μεγαλύτερες πόλεις της Ρωσίας … ! Το Σάββατο 14 Ιουλίου στις 17:00 (ώρα Ελλάδας) Αγγλία και Βέλγιο «κοντράρουν τα ξίφη τους» με στόχο να κατακτήσουν την 3η θέση στο φετινό – άκρως συναρπαστικό και με πολλές εκπλήξεις – Μουντιάλ. Από την πλευρά τους, Κροατία και Γαλλία, την Κυριακή 15 Ιουλίου στις 18:00 (ώρα Ελλάδας), θα τεθούν αντιμέτωπες και θα προσπαθήσουν να κατακτήσουν το πολυπόθητο τρόπαιο και συνάμα την κορυφή του κόσμου για το 2018. Τα δύο αυτά παιχνίδια – τελευταία στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο – υπόσχονται πολλές συγκινήσεις σε όλους τους φίλους της «στρογγυλής θεάς» ανά τον κόσμο … συγκινήσεις που μόνο ο αθλητισμός και γενικότερα τέτοιου είδους διοργανώσεις μπορούν να προσφέρουν σε όλους εμάς, ποδοσφαιρόφιλους και μη, μικρούς και μεγάλους ! Οι δύο αναμετρήσεις θα έχουν τηλεοπτική κάλυψη από τις συχνότητες της ΕΡΤ1 και ΕΡΤHD. Πάμε λοιπόν να κάνουμε μία ανάλυση για τους δύο «τελικούς» της διοργάνωσης, ενώ παράλληλα, θα προσπαθήσω να κάνω την δική μου πρόβλεψη για το ποιος θα κατακτήσει τόσο την 3η θέση όσο και το φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου .

 

Αγγλία – Βέλγιο: Ο τελικός των «πικραμένων» !  

Αγγλία και Βέλγιο, Βέλγιο και Αγγλία διεκδικούν την τρίτη θέση, στον τελικό των «πικραμένων» … στον τελικό των «πικραμένων», διότι, όπως συνηθίζουμε να λέμε λαϊκά έφτασαν τόσο κοντά στην πηγή δίχως όμως να καταφέρουν να πιουν νερό. Οι δύο ομάδες ηττήθηκαν από τις αντίστοιχες εθνικές ομάδες της Γαλλίας και της Κροατίας, στα ημιτελικά της διοργάνωσης και έτσι θα κοντραριστούν για δεύτερη φορά φέτος στο Παγκόσμιο της Ρωσίας, με στόχο, όμως, αυτή την φορά το τρίτο σκαλί του βάθρου. Πρώτη φορά, στο φετινό Μουντιάλ τέθηκαν αντιμέτωπες στην φάση των ομίλων, σε ένα ματς που επικράτησαν οι «Κόκκινοι Διάβολοι» με 1-0, σε ένα ματς που δεν είχε μεγάλη σημασία αλλά μονάχα έκρινε την πρωτιά του ομίλου. Ομοίως, ουκ ολίγοι, έτσι χαρακτηρίζουν και τον «μικρό» τελικό ανάμεσα στις δύο ομάδες, παρόλα αυτά όμως εγώ προσωπικά θεωρώ ότι η αναμέτρηση θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς οι δύο ομάδες διαθέτουν μεγάλη ποιότητα, παίκτες με εξαιρετικά ποδοσφαιρικά χαρακτηριστικά και προπονητές που έδειξαν καθ΄ ολη την διάρκεια του τουρνουά ότι δουλεύουν εξαιρετικά και έχουν πλάνο στο παιχνίδι τους. Πολλοί χαρακτηρίζουν φαβορί της αναμέτρησης τους Βέλγους, άλλοι πάλι κάνουν λόγο ότι οι Άγγλοι δε τα παρατάνε ποτέ και ειδικότερα τώρα που δε κατάφεραν να περάσουν στον τελικό, παρά το γεγονός ότι έκαναν μια εξαιρετική και προπαντός απροσδόκητη πορεία. Ένα είναι σίγουρο για μένα … Ότι θα δούμε άλλο ένα συναρπαστικό παιχνίδι στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο, το οποίο θα κριθεί στην διαδικασία των πέναλτι. Για να δούμε, τι μέλει γενέσθαι  … γιατί στο φετινό Παγκόσμιο είναι δύσκολο να κάνουμε προβλέψεις με τις τόσες εκπλήξεις έχουν δει τα μάτια μας ! Η δική μου πρόβλεψη είναι ότι η Αγγλία, θα κατακτήσει την 3η θέση στα πέναλτι …  .

 

Γαλλία – Κροατία : Με φόντο το πολυπόθητο τρόπαιο !

Γαλλία και Κροατία, Κροατία και Γαλλία διασταυρώνουν τα ξίφη τους στον «μεγάλο» τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας, για το 2018. Οι δύο ομάδες – φιναλίστ του τουρνουά, έπειτα την εξαιρετική τους πορεία στο φετινό Μουντιάλ σε αυτό που στοχεύσουν πλέον ώστε να κλείσουν ιδανικά την φετινή τους ποδοσφαιρική τους πορεία είναι να κατακτήσουν την κορυφή του κόσμου και να γράψουν με χρυσά γράμματα στην «Βίβλο» των Παγκοσμίων Κυπέλλων το όνομα της χώρας τους ! Η Γαλλία στοχεύει στο δεύτερο της Παγκόσμιο Κύπελλο, ενώ, αντιθέτως, η Κροατία αν κατακτήσει το πολυπόθητο τρόπαιο θα γράψει ιστορία και αυτό γιατί θα το καταφέρει για πρώτη φορά στην ιστορία της. Με άλλα λόγια, η ομάδα «θαύμα» του φετινού Μουντιάλ Κροατία, κόντρα στην σκληροτράχηλη και πάντα υπολογίσιμη Γαλλία. Οι δύο ομάδες διαθέτουν και οι δύο εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές με ποιότητα και για αυτό είναι πολύ δύσκολο να προβλέψει κανείς τον νικητή του τελικού, αν αναλογιστεί  βέβαια κανείς τις τόσες εκπλήξεις που έγιναν στο φετινό Παγκόσμιο τουρνουά ποδοσφαίρου. Για μένα, προσωπικά, ο φετινός τελικός είναι πολύ αμφίρροπος και για να πω την αλήθεια ούτε τον περίμενα … όπως είπαμε όμως και πριν επανειλημμένα το φετινό Μουντιάλ είναι πιο αμφίρροπο από ποτέ άλλοτε ! Η Κροατία έχει αποδείξει με την μέχρι τώρα πορεία της ότι δεν έχει λόγο να φοβηθεί την Γαλλία και τούτο γιατί – αν και χρειάστηκε την παράταση ή ακόμα και τα πέναλτι – να αποκλείσει ομάδες όπως την Δανία, την Ρωσία και την Αγγλία. Τέλος, Κροατία και Γαλλία είναι αήττητες μέχρι στιγμής στο τουρνουά, καθώς η Γαλλία σε 6 αναμετρήσεις μετράει 5 νίκες και 1 ισοπαλία, ενώ, η Κροατία έχει 6 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Προσωπικά, έχω την άποψη ότι θα το σηκώσουν οι Κροάτες, αν και θεωρώ ότι θα είναι κουρασμένοι καθώς έχουν παίξει τρεις παρατάσεις στις νοκ – άουτ αναμετρήσεις. Για να δούμε, τι μέλει γενέσθαι  …  και ας το πάρει ο καλύτερος και ο πιο τυχερός !

Συμπεραίνουμε, λοιπόν, ότι οι «τελικοί» του φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου όπως και να το κάνουμε είναι αμφίρροποι για προβλέψεις. Ένα είναι, όμως, σίγουρο ότι το φετινό Μουντιάλ είναι και μπορεί να χαρακτηριστεί πλήρως «ευρωπαϊκό». Βέλγιο, Αγγλία, Γαλλία και Κροατία, όλες ευρωπαϊκές ομάδες – χώρες κυριάρχησαν έναντι των υπολοίπων του τουρνουά και είναι έτοιμες να μας χαρίσουν άλλο ένα διήμερο έντονων συναισθημάτων και ποδοσφαιρικών και όχι μόνο στιγμών σε όλους εμάς, ανά τον κόσμο ! Καλή παρακολούθηση … και θυμηθείτε ότι τέτοιου είδους διοργανώσεις είναι στιγμές χαράς και έντονων συναισθημάτων για όλο τον πλανήτη …  άλλωστε δεν λέγεται τυχαία το τουρνουά  …  Παγκόσμιο !

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ