ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Για 5η χρονιά η «Γη Μυλοποτάμου»

0

 «Γη Μυλοποτάμου». Η έκθεση παραγωγών, καλλιτεχνών και πολιτιστικών συλλόγων του Μυλοποτάμου, είναι έτοιμη να υποδεχτεί τους επισκέπτες της για 5η συνεχή χρονιά! Από την Παρασκευή 10 Αυγούστου και για τρεις ημέρες, στην πλατεία Δημαρχείου στο Πέραμα, παρουσιάζεται όλη η σύγχρονη παραγωγή προϊόντων, ο πολιτισμός και τα αξιοθέατα της περιοχής, μέσα από δεκάδες περίπτερα και εκθέτες.

Την προσπάθεια του πολιτιστικού συλλόγου Περάματος για την προώθηση και ανάδειξη του πολιτισμού και των προϊόντων της επαρχίας πλαισιώνουν πολιτιστικοί σύλλογοι της ευρύτερης περιοχής, παραγωγοί ποιοτικών προϊόντων από όλη την Κρήτη καθώς και άνθρωποι που υπηρετούν την τέχνη, τα γράμματα και την επιστήμη.

Η επίσημη έναρξη θα γίνει στις 6 το απόγευμα της Παρασκευής.

Στις παράλληλες δράσεις θα μπορέσουμε να παρακολουθήσουμε:

Παρασκευή 10 Αυγούστου 

- Σημαντικές ανακοινώσεις για την ανασκαφή στο καλό χωράφι Σισών από την κ. Αναστασίου Τζιγκουνάκη. Αρχαιολόγο και Διευθύντρια της Εφορίας Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου.

- Παρουσίαση και γευσιγνωσία του Λιάτικου, από τον κ. Π. Μελιο, καθηγητή πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής  και την ομάδα του Recevin, σε συνεργασία με το δήμο Ρεθύμνου στα πλαίσια των εκδηλώσεων για το «Ρέθυμνο ευρωπαϊκή πόλη κρασιού 2018»

Σάββατο 11 Αυγούστου 

- Το "δρόμο" του μαλλιού, παρουσίαση με λαογραφική χροιά από το ΚΗΦΗ Περάματος

- Παρουσίαση μαγειρικής συνταγής με το ινστιτούτο κρητικής διατροφής κ τον σεφ Μιχάλη Παναγιώτακη, με τα προϊόντα μανιταριών cultaterra.

Κυριακή 12 Αυγούστου 

- Παρουσίαση πρωτότυπης συνταγής από την σεφ Χριστίνα Μάλιου του εστιατορίου "χαρούπι & ελιά" Μελιδονίου.

- Παρασκευή εδεσμάτων με βάση το Κίτρο από τον πολιτιστικό σύλλογο Γαράζου.

Στην έκθεση θα πραγματοποιηθούν συναυλίες καταξιωμένων καλλιτεχνών, όπως επίσης και παρουσίαση κρητικών χορών.

Αναλυτικότερα:

Παρασκευή 10/08 : Συναυλία με τη Ραλλία Χρήστιδου και το συγκρότημα της

Σάββατο 11/08: Συναυλία με τη Ελένη Τσαλιγοπούλου και την ορχήστρα της

Κυριακή 12 Αυγούστου: Τα "Ξαθέρια" χορεύουν για τη γη και οι Φραγκιαδάκηδες «Πύλη του Ήχου» ρίχνουν την αυλαία με τη συναυλία που ακολουθεί.

Με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, του Δήμου Μυλοποτάμου και του  Εμπορικού Επιμελητήριου Ρεθύμνου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Ταλλαία 2018».

Οργάνωση: Πολιτιστικός Επιμορφωτικός Σύλλογος Περάματος.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ