ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Διαμαρτυρία για το κέντρο ψυχικής υγείας που «ξηλώθηκε»

0

Σε σιωπηρή διαμαρτυρία σχηματίζοντας έναν κύκλο γύρω από την πινακίδα που οδηγούσε στο κέντρο ψυχικής υγείας, προχώρησε το προσωπικό της δομής και οι υποστηρικτές της, για να καταδείξουν με την κινητοποίηση αυτή, ότι η έξωση της δομής και η μεταστέγασή της στο ΚΕΦΙΑΠ, μόνο προβλήματα έχει δημιουργήσει.

Από τον κύκλο αυτό, στήριξης του κέντρου ψυχικής υγείας στην πλατεία Μικρασιατών, ζήτησαν να βρεθεί η σωστή στέγη, ώστε σύντομα να παρέχονται ξανά, ολοκληρωμένες υπηρεσίες προς τους πολίτες.

Το κέντρο ψυχικής υγείας Ρεθύμνου «ξηλώθηκε» από την οδό Δημοκρατίας στο κέντρο του Ρεθύμνου, το ίδιο και η ταμπέλα που οδηγούσε εκεί και η οποία τοποθετήθηκε μαζί με ένα "γιατί;" στην πλατεία Μικρασιατών.

Με αυτόν τον εύγλωττο τρόπο και σε μια κυκλική σιωπηρή διαμαρτυρία, το προσωπικό και οι υποστηρικτές της δομής, αντέδρασαν σε αυτή τη διαδικασία που στοιχίζει καθημερινά σε πολίτες του Ρεθύμνου.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν επαγγελματίες ψυχικής υγείας, φίλοι και υποστηρικτές από την υπόλοιπη Κρήτη, ζητώντας αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, ώστε να είναι σε θέση να προσφέρουν στην κοινωνία, αυτό για το οποίο έχουν ταχθεί.

Το εργατικό κέντρο Ρεθύμνου εξέδωσε μάλιστα και σχετική ανακοίνωση για το θέμα: "Το Ρέθυμνο έχει ανάγκη από υπηρεσίες ψυχικής υγείας, κυρίως για παιδιά και εφήβους και ανθρώπους που μέσα σε αυτήν την κρίση αντιμετωπίζουν αδιέξοδα και επομένως πρέπει να μπουν στο προσκήνιο.

Το Κέντρο Ψυχικής Υγείας πρέπει άμεσα να βρει τον δικό του χώρο και να αναπτύξει όλες τις δραστηριότητές του".

Η ψυχική υγεία βρίσκεται πια ψηλά στην ατζέντα λόγω και των συνεπειών της κρίσης, σε συνδυασμό και με την ψυχιατρική μεταρρύθμιση που έχει εφαρμοστεί, ωστόσο η συστέγαση του κέντρου ψυχικής υγείας στο ΚΕΦΙΑΠ, δυσχεραίνει την κατάσταση συνολικά, αντί να δίνει λύση στο πρόβλημα.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ