ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

ΡΕΘΥΜΝΟ: Η αλήθεια για τις στειρώσεις στο δήμο - Ποιος υπονομεύει το συμφέρον της πόλης και της κοινωνίας;

0

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΤΕΙΡΩΣΕΙΣ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ

Οι φιλοζωικοί σύλλογοι, ομάδες και φιλόζωοι πολίτες του Ρεθύμνου, με την εθελοντική τους δουλειά και υπευθυνότητα, έχουν καταφέρει πολλά εγκαταλελειμμένα ζώα να βρουν οικογένειες και έχουν προβεί σε εκατοντάδες στειρώσεις αδέσποτων σκυλιών όσο και γατιών. Η συνεργασία του Δήμου με εθελοντές αλλοδαπούς κτηνιάτρους, οι οποίοι προσφέρουν την εργασία τους δωρεάν και καλύπτουν όλα τα έξοδα των στειρώσεων, δίνει την ευκαιρία να στειρώνεται μεγάλος αριθμός ζώων, κάτι που δεν μπορούσε να γίνει χωρίς την βοήθεια τους. Βασικός στόχος των οργανώσεών μας είναι να στειρώνουμε όσο πιο πολλά ζώα γίνεται.  Είτε με Έλληνες είτε με άλλους ευρωπαίους  εθελοντές κτηνιάτρους του κόσμου .

Γιατί μόνο με τη στείρωση θα βελτιωθεί το πρόβλημα των αδέσποτων. Έχουμε καταφέρει λοιπόν, το Ρέθυμνο και η γύρω περιοχή να έχει ελάχιστα αδέσποτα σε σχέση  με άλλες περιοχές της χώρας.

Σε συνεργασία με τον Δήμο και πάντα απολύτως νόμιμα και όπως επιτάσσει η ελληνική νομοθεσία και πιο συγκεκριμένα  ο νόμος 4039/12 και Υπουργική απόφαση 1714/75275 καταφέραμε να γίνονται στειρώσεις σε αδέσποτα ζώα , σε οίκημα που παραχωρεί ο Δήμος και που πληροί όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις.

Από την αρχή που έγινε η προσπάθεια να λειτουργήσει ο χώρος, ο Δήμος και οι εθελοντές κτηνίατροι δέχτηκαν επιθέσεις από άτομο δήθεν φιλόζωο, πολίτη του Ρεθύμνου, ο οποίος αντιδρούσε σε κάθε φάση της ίδρυσης και  του δημοτικού  κτηνιατρείου.

Μέσα από ραδιοφωνικές εκπομπές και εφημερίδες και κάτω από  ένα συνεχές παραλήρημα , κατηγορεί χωρίς κανένα στοιχείο, το Δήμο, τις φιλοζωικές οργανώσεις και τους αλλοδαπούς εθελοντές κτηνιάτρους.

Η εμμονή του όμως ξεπέρασε κάθε όριο, όταν πολύ πρόσφατα  κατήγγειλε  εγγράφως στην Κτηνιατρική υπηρεσία ότι οι στειρώσεις γίνονται παράνομα, χωρίς να προσκομίσει κανένα στοιχείο γι αυτό.

Η κτηνιατρική υπηρεσία η οποία στο παρελθόν, προσπάθησε να παρεμποδίσει τη διενέργεια των στειρώσεων έτσι και τώρα, ενώ  είναι ενημερωμένη από το Δήμο με όλα τα νόμιμα έγγραφα (την υπ’ αριθμό Ε2103/22.02.2017 βεβαίωση άσκησης κτηνιατρικού επαγγέλματος από ΓΕΩΤΕΕ της κτηνιάτρου, το υπ ‘ αριθ. 19384/24/7/18 έγγραφο του Δ. Ρεθύμνης, την υπ’ αριθ. 672/28/6/12 απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, το υπ’ αριθμ. 17122/2/0/18 έγγραφο Δ. Ρεθύμνης, την υπ’ αριθμ. 7754 21/3/18 σύμβαση με Δήμο Ρεθύμνης, το υπ’ αριθ. 15 πρακτικό συνεδριάσεως Δημοτικού Συμβουλίου, το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Δήμου, Φιλοζωικών σωματείου και εκπρόσωπο του Κτηνιατρικού συλλόγου στο Ρέθυμνο ) ,  μετά από την καταγγελία του  προφασιζόμενη, ότι δεν έχει λάβει τα απαραίτητα έγγραφα από το δήμο, ζήτησε από την Αστυνομία να σταματήσουν οι στειρώσεις.

Ο Δήμος εκτός από την κτηνιατρική υπηρεσία ενημέρωσε και την εισαγγελία πριν προβεί στη διενέργεια των στειρώσεων χωρίς να υποβληθεί εκ μέρους της καμία ένσταση.

Και ενώ, ο Διευθυντής του Αστυνομικού τμήματος, μετά από έλεγχο δεν βρήκε κανένα παράνομο στοιχείο που να τον υποχρεώσει να σταματήσει τις στειρώσεις και να σφραγίσει το χώρο, πληροφορούμαστε ότι  Χανιώτισσα κτηνίατρος, μέλος του Παγκρήτιου Κτηνιατρικού συλλόγου, γνωστή στο Πανελλήνιο φιλοζωικό κίνημα για την παρεμπόδιση των στειρώσεων από αλλοδαπούς εθελοντές κτηνιάτρους, παραπλανεί  και ψεύδεται με την μη παράθεση των αληθινών γεγονότων και πανηγυρίζει  ότι «με παρέμβαση αστυνομικής δύναμης παρουσία του Αστυνομικού Διευθυντή, διεκόπη βιαίως παράνομη διεξαγωγή στειρώσεων από τα γνωστά γερμανο και όχι μόνο φιλοζωικά. Προχωρούν σε σφράγιση του δημοτικού κτηνιατρείου και σε εισαγγελική καταγγελία. Μπράβο στους εξαίρετου ήθους συναδέλφους που πρωτοστάτησαν. Μπράβο στους πραγματικά φιλόζωους που το κατήγγειλαν. Ο Νόμος είναι νόμος και όποιον πάρει ο διάολος. Ακούς κύριε Busch?» Παρατίθεται επί λέξει το κείμενο όπως έχει αναρτηθεί στο διαδικτυακό μέσο.

Που αποσκοπεί αλήθεια;

Και από πού πήρε αυτές τις πληροφορίες? Τι παιγνίδια παίζονται εις βάρος των ανυπεράσπιστων ζώων? Τι σχέση υπάρχει άραγε, μεταξύ του συμπολίτη μας, της Κτηνιατρικής υπηρεσίας και μελών του Παγκρήτιου Παραρτήματος του  Κτηνιατρικού συλλόγου? Όλα τα παραπάνω δε δείχνουν μεθόδευση και πόλεμο κατά του Δήμου και της κοινωνίας του Ρεθύμνου, του προγράμματος των στειρώσεων αδέσποτων ζώων και των φιλοζωικών οργανώσεων?

Οι προσπάθειες των συγκεκριμένων  κύκλων να παρεμποδίσουν την εθελοντική εργασία, το έργο των φιλοζωικών οργανώσεων, ομάδων και φιλόζωων πολιτών, τη πολύτιμη προσφορά των Ευρωπαίων εθελοντών κτηνιάτρων, η επιθυμία τους να γεμίσουν οι πόλεις με αδέσποτα, θα βρουν έντονες αντιδράσεις από όλους τους πολίτες του Ρεθύμνου.

Έχουμε παλέψει για ένα Ρέθυμνο χωρίς αδέσποτα και θα συνεχίζουμε να παλεύουμε κόντρα σε κάθε εμμονή και κάθε συμφέρον.

 

ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ»

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ