ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ζωνιανά: ξεπέρασαν κάθε προηγούμενη επιτυχία με ένα τυρί 1.300 κιλών!

0

 

Πλήθος κόσμου, που υπολογίζεται ότι ξεπέρασε τις 3.000 άτομα συνέρευσε το βράδυ της 15ης Αυγούστου στην 10η Γιορτή Βοσκού και Τυριού στα Ζωνιανά Μυλοποτάμου.

Το εντυπωσιακό τυρί βάρους ενός τόνου και τρακοσίων κιλών, παρασκευάστηκε με 8 τόνους γάλα που προσέφερα οι κτηνοτρόφοι των Ζωνιανών και  μαγνήτισε το ενδιαφέρον του κοινού, το οποίο μάλιστα είχε την ευκαιρία να το απολαύσει έως το τελευταίο κομματάκι του!

Η φετινή «Γιορτή Βοσκού και Τυριού», πραγματοποιήθηκε στον περιβάλλοντα χώρο του φημισμένου σπηλαίου «Σφεντόνη»  όπου υποδοχή από τους φορείς της Τοπικής Κοινότητας Ζωνιανών ήταν πλούσια και ανταποκρινόταν στην φιλοξενία των ανθρώπων του Ψηλορείτη.

Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα εμφανίστηκαν ο λυράρης Τάσος Νικηφόρου και το χορευτικό «Τα’ αόρι» του Στέλιου Πατελάρου, ενώ το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στην μεγάλη συναυλία της  Φωτεινής Δάρρα, η οποία θα ερμήνευσε  υπέροχα τραγούδια της «διαδρομής» από την Τζένη Βάνου στις «Μάγισσες της Σμύρνης».

Η εκδήλωση είχε την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Μυλοποτάμου και ήταν ενταγμένη στο πρόγραμμα του φεστιβάλ «Ταλλαία 2018».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ