ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Και χρέη Υπαρχηγού θα εκτελεί, μέχρι νεωτέρας, ο Μιχάλης Καραμαλάκης

0

Δεν φαίνεται να προχωράει η διαδικασία για την κάλυψη της θέση του Υπαρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας μετά και την ξαφνική αποστρατεία του μέχρι πρότινος Αρχηγού, Κωνσταντίνου Τσουβάλα και την αντικατάστασή του από τον Αριστείδη Ανδρικόπουλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πολιτική ηγεσία είναι πολύ πιθανό να μην προχωρήσει στην κάλυψη της θέση του Υπαρχηγού η οποία ουσιαστικά έμεινε κενή. Κι αυτό γιατί οι Αντιστράτηγοι που απέμειναν είναι πέντε. Για να καλυφθεί η θέση, θα πρέπει ένας Υποστράτηγος να προαχθεί σε Αντιστράτηγο έτσι ώστε να γίνουν πάλι έξι και να καλυφθούν όλες οι θέσεις, εν προκειμένω του Υπαρχηγού. Κάτι τέτοιο όμως δεν φαίνεται να γίνεται, τουλάχιστον μέχρι τώρα. Ίσως χρειαστεί πρώτα να αναλάβει ο νέος Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, εκτίμησε πηγή ενημέρωσης.

Έτσι λοιπόν, ο Ηρακλειώτης Επιτελάρχης της ΕΛ.ΑΣ, Αντιστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης, τον οποίο οι περισσότεροι περίμεναν ότι θα αναλάβει τη θέση του Υπαρχηγού, παραμένει στη θέση του Επιτελάρχη ωστόσο θα εκτελεί και χρέη Υπαρχηγού μέχρι να καλυφθεί και επίσημα η θέση, πιθανότατα από τον ίδιο, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου.

Πληροφορίες μάλιστα λένε, ότι ο Ηρακλειώτης αξιωματικός υπογράφει πλέον και ως Επιτελάρχης (που είναι και η επίσημη θέση του στο Σώμα) αλλά και ως υπαρχηγός λόγω του ότι είναι ο αρχαιότερος Αντιστράτηγος αμέσως μετά τον νυν Αρχηγό, Αριστείδη Ανδρικόπουλο.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ