ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: «Τρέχει» η διαδικασία και καταβάλλεται το 30% των αποζημιώσεων για το 2017

0

Ευχάριστα είναι τα νέα για τον αγροτικό κόσμο της Κρήτης, σχετικά με το θέμα της καταβολής του 30% των αποζημιώσεων που απομένει ως υπόλοιπο για το 2017.

Συμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ekriti.gr, η διαδικασία είναι σε φάση ολοκλήρωσης.

Μάλιστα στις 22 Αυγούστου ο φάκελος με τα υπό έγκριση έγγραφα και την απόφαση για την πληρωμή θα βρίσκεται στο Υπουργείο Οικονομικών και στο γραφείο του κ. Χουλιαράκη.

Αμέσως μετά θα «τρέξουν» οι διαδικασίες για να πληρωθούν άμεσα οι παραγωγοί, κάτι που αναμένεται να γίνει στα τέλη του τρέχοντος μήνα ή στις αρχές του ερχόμενου Σεπτέμβρη. Μια είδηση που επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της Ομάδας Αμπελουργών - Ελαιοπαραγωγών Κρήτης Πρίαμος Ιερωνυμάκης

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη, καθώς, όπως είναι γνωστό, οι αγρότες που αγωνιούν και περιμένουν να ολοκληρωθούν όσο το δυνατόν πιο άμεσα οι διαδικασίες για την καταγραφή των φετινών ζημιών και την καταβολή αποζημιώσεων εντός του 2018, δεν θα μπορέσουν να πληρωθούν, αν δεν κλείσει ο κύκλος πληρωμών για το 2017.

Υπενθυμίζεται ότι η άμεση ολοκλήρωση της διαδικασίας πληρωμής του 30% για το 2017, ήταν ένα από τα αιτήματα που τέθηκαν από τους αγρότες στις επαφές που είχαν το προηγούμενο διάστημα με την ηγεσία του Υπουργείου και τον ΕΛΓΑ, ώστε να δοθεί μια οικονομική «ανάσα» σε ολους τους παραγωγούς που και φέτος είδαν μεγάλο μέρος της παραγωγής τους να καταστρέφεται.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ