ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Μια "ιστορική" συμφωνία στ' Ανώγεια στη "σκιά" μιας δολοφονίας

0

"Ιστορική" χαρακτηρίζεται από πολλές πλευρές, η συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ δύο οικογενειών στ' Ανώγεια που βρέθηκαν στο επίκεντρο με τη δολοφονία του 23χρονου Μανώλη Στρατάκη, τον Απρίλιο του 2017.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση έχουν καταδικαστεί ένας 21χρονος για ανθρωποκτονία από πρόθεση και ο πατέρας του για απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία.

Σχεδόν ενάμιση χρόνο μετά το έγκλημα και έπειτα από διαπραγματεύσεις και συζητήσεις οι εμπλεκόμενες οικογένειες, όπως έγινε γνωστό, άφησαν στην άκρη τη βεντέτα και υπέγραψαν «Κοινωνικό Συμβόλαιο Ειρηνικής Συνύπαρξης», γεγονός που επιτρέπει σε μέλη της οικογένειας του δράστη να επιστρέψουν υπό όρους στ' Ανώγεια, τα οποία είχαν εγκαταλείψει μετά τη δολοφονία.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην anogi.gr ο Καθηγητής Κοινωνιολογίας του Παν/μίου Κρήτης Βασίλης Βουϊδάσκης:

"Οι συνεχείς προσπάθειες όλων, γνωστές και άγνωστες, των δεκαπέντε μηνών κυοφόρησαν τις ευχάριστες εξελίξεις, που ήλθαν στο φως στα τέλη του Ιουλίου του 2018. Συγχαρητήρια σε όλους και πρωτίστως στις δυο εμπλεκόμενες οικογένειες, που διαχειρίστηκαν με τη λογική αυτή την απίστευτα επικίνδυνη κρίση και έφτασαν σε μια πρωτόγνωρη ανακωχή και ιστορική συμφωνία συνύπαρξης

Οι Δακανάλιδες υπέμειναν τις τεράστιες δυσκολίες του ξεριζωμού τους και μετά από δεκαπέντε μήνες επέστρεψαν στα σπίτια τους. Οι Στρατάκιδες έκαμαν τη μοναδική και απίστευτη υπέρβαση, που τους τοποθέτησε πιο πάνω και από την ανθρώπινη λογική και συνείδηση. Έπνιξαν στο θρήνο τον ανείπωτο πόνο με μεγάλη αντοχή και αυτοσυγκράτηση. Τίμησαν δεόντως το Μανώλη τους και εισάκουσαν τα μηνύματά του, που τους θέλει όλους ζωντανούς και γερούς. Έτσι προχώρησαν σε αυτό το υπεράνθρωπο διάβημα".

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ