ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Μπλέκουν τον Βίκτωρα Ρέστη και σε απάτες με «πυραμίδες»

0

Βίκτωρας Ρέστης: Ο γνωστός εφοπλιστής, πρώην τρόφιμος του Κορυδαλλού και νυν υποψήφιος … «σωτήρας» του Παναθηναικού είναι ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ, αυτή τη φορά για την γνωστή υπόθεση απάτης με τη μορφή «πυραμίδας» όπου με συνεργούς το ζεύγος Δασκαλέα –Ζιαζιά, εξαπάτησαν δεκάδες πολιτών από τους οποίους απέσπασαν πάνω από 350 εκατ. ευρώ.

Η εν λόγω υπόθεση έχει προ καιρού πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης και είχαν προφυλακιστεί ο Δασκαλέας και ο Ι.Λίτινας πρώην πρόξενος της Κρήτης στην Ουκρανία. Ο τελευταίος πριν ένα χρόνο κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στον Άρειο Πάγο ,όπου υποστήριζε με πληθώρα αποδεικτικών στοιχείων ότι ο Βίκτωρ ρέστης που εμφανίζεται ως «θύμα» αφού είχε επενδύσει στην πυραμίδα, είναι ο «θύτης» και τελικά πρωταγωνιστής του σκανδάλου.

Διενεργήθηκε προκαταρκτική εξέταση, στο πλαίσιο της οποίας κατέθεσαν αρχικά ως μάρτυρες, αξιωματικοί της αστυνομίας, απλοί αστυνομικοί στελέχη του ΣΔΟΕ και ο Βίκτωρ Ρέστης.

Η προανάκριση ολοκληρώθηκε πριν λίγες ημέρες και τώρα ήρθε η ώρα ο αρμόδιος εισαγγελικός λειτουργός να προχωρήσει στην άσκηση διώξεων, διότι όπως μας ενημερώνουν καλά πληροφορημένες δικαστικές –νομικές πηγές, τα στοιχεία είναι τέτοια που δεν θα … τεκμηριώνεται «νομικά» τουλάχιστον η αρχειοθέτηση της υπόθεσης.

Ο μηνυτής στην αναφορά του, είχε καταγγείλει τον ρόλο των διωκτικών αρχών, Αστυνομικών και υπαλλήλων του ΣΔΟΕ αλλά και τη «σχέση» τους με τον εφοπλιστή καθώς όπως ανέφερε μεταξύ άλλων στην μηνυτήρια αναφορά του, αν και ήταν αυτός που αποκάλυψε τον Αύγουστο του 2015 την απάτη στο Τμήμα Οργανωμένου Εγκλήματος της ΓΑΔΑ, γνωστοποιώντας ταυτόχρονα τα ίδια στοιχεία στο FBI ,στη SCOTLAND YARD και στις Ρωσικές αρχές, «…ξαφνικά , κατά ένα απολύτως περίεργο τρόπο, που συνέπιπτε χρονικά με την κατάθεση του εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη , η στάση των αξιωματικών που ερευνούσαν την υπόθεση, άλλαξε το Φεβρουάριο του 2016, οπότε και ουσιαστικά κατέστην από καταγγέλλων, κατηγορούμενος!» .

Και επισημαίνει: «Το απόλυτα εξωφρενικό, είναι ότι μολονότι είχα καταγγείλει από το Μάιο του 2015 ,τις εις βάρος μου εγκληματικές ενέργειες, και παρόλο που ο Γεώργιος Δασκαλέας με τον Βίκτωρα Ρέστη ( ο οποίος παρουσιάζει τον εαυτό του ως δήθεν θύμα) εξακολουθούσαν να συνεργάζονται μέχρι και το 2016,γεγονός που και ο Βίκτωρας Ρέστης επιβεβαιώνει στις καταθέσεις του ενώπιον της 10ης τακτικής ανακρίτριας, και οι αρχές το γνώριζαν λόγω του ότι παρακολουθούσαν τις τηλεφωνικές συνομιλίες ,εντούτοις οι αξιωματικοί της αστυνομίας οι οποίοι διερευνούσαν την υπόθεση ,υιοθέτησαν αβασάνιστα τους ψευδείς ισχυρισμούς του Ρέστη .Η εγκληματική οργάνωση συνέχισε να δραστηριοποιείται μέχρι και το Μάιο του 2016,πρωτοστατούντος του Βίκτωρα Ρέστη, ο οποίος όπως ο ίδιος κατέθεσε, παρείχε ακόμη και γραφείο στην Ελβετία στους παραπάνω εγκληματίες!!».

Ο μηνυτής υποστήριζε ότι από τα στοιχεία που είχαν οι αρχές στην κατοχή τους, ήταν ξεκάθαρο ποιός τα οργάνωσε και όπως εξηγούσε, ακόμη και ο ορκωτός λογιστής που ορίστηκε από τον ίδιο τον Β .Ρέστη για αντίστοιχη δίκη του στις ΗΠΑ, διαψεύδει τα ποσά που ο εφοπλιστής υποστηρίζει ότι επένδυσε:

«Παραποιήθηκαν στοιχεία και ποσά προς τον αποκλειστικό σκοπό της « εξυπηρέτησης» συμφερόντων του μάρτυρα- εφοπλιστή. Η θλιβερή πραγματικότητα είναι ότι εγώ κατέστην κατηγορούμενος για κακουργηματικές πράξεις και προφυλακίστηκα, διότι θεωρήθηκε ως «δεδομένο» ότι ο εν λόγω εφοπλιστής ήταν «θύμα» και απώλεσε περιουσία της τάξης των 80 εκατ. δολαρίων σύμφωνα με τους υπολογισμούς των «εξειδικευμένων» αξιωματικών… Και ω! του θαύματος, αφού επετεύχθη το ποθούμενο από τον Β. Ρέστη, και συνελήφθην και προφυλακίστηκα και διασύρθηκα και σύρομαι σ ένα Γολγοθά εγώ και η οικογένειά μου εδώ και ένα χρόνο, έρχεται εκ των υστέρων και αναγκάζεται να καταθέσει ο ίδιος ενώπιον της κ. Ανακρίτριας και από τις καταθέσεις του προκύπτει , ότι τα ποσά αυτά δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα! Την ίδια ώρα, ο Β. Ρέστης στην απέλπιδα προσπάθειά του να υποδυθεί το « θύμα» άνοιξε δίκη και στο Σικάγο των ΗΠΑ εναντίον «δήθεν» όλων των εμπλεκομένων. Στο πλαίσιο της δίκης αυτής, όρισε δικό του πραγματογνώμονα ,ορκωτό λογιστή , ο οποίος κατέθεσε εγγράφως στο Δικαστήριο του Σικάγου στο πόρισμά του ότι «από τα ποσά που ο ίδιος ο Β. Ρέστης ισχυρίζεται, δεν κατέστη δυνατόν να δει τραπεζικές μεταφορές χρημάτων πάνω από 6,5 περίπου εκατομμύρια..»!! Αλήθεια , ποια έρευνα ακριβώς διενήργησαν οι αξιωματικοί και σε ποιους τραπεζικούς λογαριασμούς «Μπήκαν» ώστε κατάφεραν να διακριβώσουν την απώλεια των 80 εκατομμυρίων;;;».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ