ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Νέες προτάσεις χρηματοδότησης ύψους 1.665.000,00 ευρώ θα καταθέσει ο Δήμος Αγίου Βασιλείου

0

Νέες προτάσεις χρηματοδότησης ύψους 1.665.000,00 ευρώ θα καταθέσει ο Δήμος Αγίου Βασιλείου το προσεχές διάστημα. Συγκεκριμένα:

Α. Στο πρόγραμμα Leader (με καταληκτική προθεσμία 31 Αυγούστου) θα υποβάλει τα εξής έργα:

1) Μετατροπή υφιστάμενου δρόμου σε πεζόδρομο - ποδηλατόδρομο από την Τ.Κ Αγίας Γαλήνης προς Κόκκινο Πύργοo προϋπολογισμού 207.000 ευρώ. Πρόκειται για ένα έργο που ήταν χρόνιο αίτημα των Αγιογαληνιωτών και περιλαμβάνει φωτισμό, πλακοστρώσεις, παγκάκια και κατασκευή ποδηλατόδρομου ενώ θα αναβαθμίσει αισθητικά ολόκληρο το παραλιακό μέτωπο της Αγία Γαλήνης.

2) Διαμόρφωση Πλατείας οικισμού Ακτούντων στη Τ.Κ Αρδάκτου  στη θέση Κουτρουλιανό νερό προϋπολογισμού 105.000 ευρώ. Η συγκεκριμένη παρέμβαση αναβαθμίζει ένα χώρο μοναδικής φυσικής ομορφιάς με ιδιαίτερη ιστορική και συναισθηματική αξία για τους κατοίκους.

3) Ανάπλαση Πλατείας στον οικισμό Παλαιόλουτρα στην Τ.Κ Αγκουσελιανών προϋπολογισμού 85.000 ευρώ. Η δράση αφορά ανάπλαση γύρω από την εκκλησία του γραφικού οικισμού.

 

Β. Υποβολή χρηματοδότησης στο πρόγραμμα “Φιλόδημος” και στην δράση

Βελτίωση της πρόσβασης στην Αγροτική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις με τίτλο “Βελτίωση Αγροτικής οδοποιίας δήμου Αγίου Βασιλείου συνολικού προϋπολογισμού 1.268.000 ευρώ” (868.000 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών και 400.000 από πόρους Δήμου).

-1ο υποέργο ασφαλτόστρωση δρόμου Δρυμίσκος - Πρέβελη – Δρυμισκιανό Αμμούδι προϋπολογισμού 868.000 ευρώ. Πρόκειται για ένα δρόμο μήκους 9 km που συνδέει την Δημοτική Ενότητα Λάμπης και με Δημοτική Ενότητα Φοίνικα.  Η ασφαλτόστρωση του ήταν και είναι ένα διαρκές αίτημα της τοπικής κοινωνίας. Για πρώτη φορά μια Δημοτική Αρχή κατάφερε και έλαβε όλες τις σχετικές εγκρίσεις προκειμένου να προχωρήσει στην υλοποίηση του.

-2ο υποέργο ασφαλτόστρωση δρόμου από Ορνέ προς τον επαρχιακό δρόμο Αγίας Γαλήνης  μήκους 3,7 Km προϋπολογισμού 400.000 ευρώ. Η συγκεκριμένη παρέμβαση αφορά μια περιοχή με δυναμικό πρωτογενή τομέα. Η ασφαλτόστρωση του δρόμου βελτιώνει την προσβασιμότητα στην περιοχή ενώ έχει και Διαδημοτικό χαρακτήρα αφού ενώνει την Αμαριώτικη πλευρά του όρους Κέντρους και τους οικισμούς της με την Αγία Γαλήνη. Η κατάθεση θα γίνει έως 17 Σεπτεμβρίου 2018 και ο Δήμος έχει εξασφαλίσει όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις και αδειοδοτήσεις.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ