ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Τσιτσιπάς νίκησε τον Άντερσον και παίζει τελικό με τον Ναδάλ, που είναι νούμερο 1 στον κόσμο!

0

Την παραμονή των 20ων γενεθλίων του ο Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε για 4η φορα στο ίδιο τουρνουά αθλητή του Top 10 και προκρίθηκε στον τελικό του Rogers Cup στο Τορόντο του Καναδά όπου θα αντιμετωπίσει τον Ραφαέλ Ναδάλ, νούμερο 1 στην παγκόσμια κατάταξη - Ο Τσιτσιπάς έχασε το πρώτο σετ, ισοφάρισε και παρόλο που ο αντίπαλος του είχε ματς πόιντ άντεξε και πήρε μια ακόμη απίστευτη νίκη!

Να περάσει ο επόμενος! Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, λίγες ώρες πριν γίνει 20 χρονών, απέδειξε ότι όλος ο ντόρος που έχει ξεσπάσει γύρω από το όνομα του (πιστέψτε μας στο εξωτερικό πολύ περισσότερο απ' ότι στην Ελλάδα) δεν έχει προκληθεί άδικα και με μία ακόμη μυθική εμφάνιση επικράτησε με 2-1 σετ (6-7, 6-4, 7-6) του Νοτιοαφρικανού Κέβιν Άντερσον, νούμερο 6 στην παγκόσμια κατάταξη, και προκρίθηκε για πρώτη φορά σε τελικό τουρνουά ATP Masters 1000 (Κυριακή 12/8, 23:00)!

Κι όλα αυτά μετά από μία φοβερή μάχη τριών ωρών, με τον Τσιτσιπά να προέρχεται από μια τρομερή ανατροπή κόντρα στον Σβέρεφ (νούμερο 3 στην παγκόσμια κατάταξη) μόλις την προηγούμενη ημέρα, ενώ ο Άντερσον είχε κάνει περίπατο με τον Ντιμιτρόφ.

Κι όμως ο Στέφανος κρατώντας το σερβίς του είχε στο πρώτο σετ σταθερά το προβάδισμα, χωρίς και ο Άντερσον να του επιτρέπει να κάνει μπρέικ και έτσι φτάσαμε στο 6-6.

Ο Έλληνας πρωταθλητής ξεκίνησε ιδανικά το τάι μπρέικ φτάνοντας να προηγηθεί με 4-1, ωστόσο εκεί κόλλησε και τα μεγάλα σερβίς του Άντερσον έφεραν έξι αναπάντητους πόντους και την κατάκτηση του σετ.

Πολλοί πίστεψαν ότι η κούραση θα τον προδώσει, ωστόσο ο Στέφάνος όχι απλά δεν λύγισε αλλά εμφανίστηκε ακόμη καλύτερος στη συνέχεια.

Έκανε το κρίσιμο μπρέικ στο τρίτο γκέιμ του β' σετ, άντεξε στις επιθέσεις του Άντερσον και ισοφάρισε σε 1-1, για να ακολουθήσει ένα τρίτο σετ, που ήταν στην ίδια... κόπια του πρώτου.

Κι οι δύο κράτησαν το σερβίς τους με τον νικητή να κρίνεται στο τάι μπρέικ όπου έσπασαν κυριολεκτικά καρδιές. Ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε με μπρέικ, ο Άντερσον απάντησε με διπλό μπρέικ, όμως ο Στέφανος έφτασε σε διπλό ματς πόιντ καθώς προγήθηκε με 6-4. Διπλό λάθος στο σερβίς και άουτ έφεραν το πρώτο ματς πόιντ για τον αντίπαλο του.

Οι Έλληνες που είχαν κατακλύσει τις κερκίδες στο γήπεδο του Τορόντο φώναζαν «πάμε Στέφανε» κι ο μικρός με την τεράστια καρδιά δεν τους χάλασε το χατήρι!

«Έσπασε» το ματς πόιντ του Άντερσον και με δύο ακόμη αναπάντητους πόντους πήρε τη νίκη και την πρόκριση στον τελικό μέσα σε αποθέωση! Ούτε κι ο ίδιος μπορούσε να πιστέψει το νέο άθλο του, αλλά το πως έχει φτάσει μέχρι εδώ (και σύντομα ακόμη ψηλότερα) το εξήγησε το μότο που έγραψε στην κάμερα δευτερόλεπτα μετά το τέλος του αγώνα...

«It never gets easier, you just get better»... Σε απλή μετάφρασή «ποτέ δεν γίνεται πιο εύκολο, εσύ απλά γίνεσαι καλύτερος». Όπως ακριβώς κι ο ο Στέφανος. Ο οποίος αύριο θα ακούσει το... «happy birthday» στο γήπεδο από τους συμπατριώτες μας αγωνιζόμενος στον τελικό.

Αντίπαλος του στον τελικό θα είναι ο Ναδάλ, ο οποίος επικράτησε του Χατσάνοβ στον άλλο ημιτελικό και ξέρει ότι θα πρέπει να παλέψει σκληρά για να νικήσει τον Έλληνα τενίστα...

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ