ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Πλήθος κόσμου και φέτος στην «Γιορτή Βοσκού και Τυριού» στα Ζωνιανά

0

Στην εκδήλωση πραγματοποιείται η κοπή του μεγαλύτερου τυριού βάρους ενός τόνου και 300 κιλών περίπου - Εντυπωσιακό και μεγαλύτερο το τυρί φέτος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Περισσότεροι από τρεις χιλιάδες ντόπιοι και επισκέπτες έδωσαν το «παρών» σε μία εκδήλωση θεσμό πλέον για τα Ζωνιανά Μυλοποτάμου, την «Γιορτή Βοσκού και Τυριού».

Πρόκειται για μία εκδήλωση που διοργανώνεται για δέκατη συνεχόμενη χρονιά και την οποία έχουν «αγκαλιάσει» ντόπιοι και επισκέπτες.

Η «Γιορτή Βοσκού και Τυριού», που λαμβάνει χώρα στον περιβάλλοντα χώρο του φημισμένου σπηλαίου «Σφεντόνη», αποτυπώνει τον τρόπο ζωής των ντόπιων.

Στην εκδήλωση πραγματοποιείται και η κοπή του μεγαλύτερου τυριού βάρους ενός τόνου και 300 κιλών περίπου, εντυπωσιακό και μεγαλύτερο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Την εκδήλωση πλαισιώνουν ο λυράρης Τάσος Νικηφόρου και το χορευτικό «Τα’ αόρι» του Στέλιου Πατελάρου, αλλά και η Φωτεινή Δάρρα, η οποία θα ερμηνεύσει υπέροχα τραγούδια της «διαδρομής» από την Τζένη Βάνου στις «Μάγισσες της Σμύρνης».

Πρόκειται για μία συνολική προσπάθεια από όλους τους κατοίκους του χωριού για να βγει αυτό το αποτέλεσμα, που συνοδεύεται από πολύ μουσική και χορό.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ