ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ρέθυμνο: 22 πρόσωπα αφηγούνται τις μνήμες τους σε ντοκιμαντέρ στις Μαργαρίτες

0

Ντοκιμαντέρ «Πιο δύσκολα χρόνια - Πιο καλά χρόνια».

Στις Μαργαρίτες 20 Αυγούστου , 9.00 μμ. Πλατεία Κατοχωριάς

Οι Μαργαρίτες, πιστές στο χώρο της υποστήριξης της παράδοσης, επιχειρούν να διασώσουν πολύτιμο προφορικό υλικό από τις καταγραφές των μεγαλύτερων σε ηλικία κατοίκων με καταγωγή ή τόπο κατοικίας τον οικισμό.

Τη Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018, στις 9.00 μμ στην Πλατεία Κατοχωριάς θα λάβει χώρα μία πρώτη παρουσίαση αυτού του σημαντικού καταγεγραμμένου υλικού μέσα από ένα Ντοκιμαντέρ με τίτλο: «Πιο δύσκολα χρόνια - Πιο καλά χρόνια».

Η Ομάδα Προφορικών Αφηγήσεων Μαργαριτών, προέκυψε από την αγωνία πολλών ανθρώπων που ζουν ή δραστηριοποιούνται στο χωριό. Από το 2017 κάνει οργανωμένες, τεκμηριωμένες καταγραφές από ηλικιωμένους κατοίκους του οικισμού των Μαργαριτών, γύρω από σημαντικά ιστορικά γεγονότα και περιόδους αλλά και προσωπικά τους βιώματα και κοινές μνήμες.

Το 2018 προέκυψε η ανάγκη δημιουργίας ντοκιμαντέρ που αξιοποιεί μέρος από τις συνεντεύξεις των 22 πρώτων προσώπων που αφηγούνται τις μνήμες τους.

Το ντοκιμαντέρ έχει τίτλο «Πιο δύσκολα χρόνια - Πιο καλά χρόνια» και περιέχει μια σειρά από εικόνες, σαν ψηφιδωτό της ζωής και της καθημερινότητας των ανθρώπων όπως περιγράφηκε από τους ίδιους.

Ως πόνημα αποτελεί για την Ομάδα Προφορικών Αφηγήσεων Μαργαριτών μια αρχή για τους μετέπειτα στόχους, που αφορούν τη συλλογή πρωτογενούς υλικού για τη δημιουργία ενός αρχείου, αποτελώντας πηγή έμπνευσης και εφαλτήριο δράσης για όλες τις τοπικές κοινωνίες.

Σας προσκαλούμε με χαρά να παρακολουθήσετε μαζί μας τους πρωταγωνιστές της ζωής , μέσα από τις προσωπικές τους αφηγήσεις.

Η εκδήλωση γίνεται με τη στήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου/Περιφέρειας Κρήτης,  και του Οργανισμού Τουρισμού και Νέας Γενιάς Δήμου Μυλοποτάμου «Ο Αυλοπόταμος», και εντάσσεται στα πλαίσια των θερινών εκδηλώσεων Δήμου Μυλοποτάμου ΤΑΛΛΑΙΑ 2018.

Επίσης υποστηρικτές είναι οι Επαγγελματίες των  Μαργαριτών, η Πολιτιστική Κίνηση Μαργαριτών και η Δημιουργική Ομάδα Μαργαριτών.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ