ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τα Ρεμπέτικα της Κιθάρας - Δημήτρης Μυστακίδης

0

9/8 ΔημήτρηςΜυστακίδης

Τα Ρεμπέτικα της Κιθάρας

Πλατεία "Περαχώρι"

ώρα 21:00

Είσοδος ελεύθερη.

Ο Δημήτρης Μυστακίδης, δεξιοτέχνης της λαϊκής κιθάρας και ανανεωτής του ρεμπέτικου, γεφυρώνει το χθες με το σήμερα, το παραδοσιακό με το σύγχρονο, τους νέους με την παλαιότερη γενιά.

Παρέα με τη λαϊκή κιθάρα του, 30 χρόνια τώρα «ξεσκονίζει» τα ρεμπέτικα, αυτό το μουσικό διαμάντι της Ελλάδας και τους δίνει νέα πνοή για το ταξίδι τους στον χρόνο.

Τα ρεμπέτικα είναι η ζωντανή μουσική μας κληρονομιά, η συντροφιά μας στις παρέες και τα γλέντια μας, στις χαρές και τις λύπες μας.Ο Μυστακίδης, με τους τρεις προσωπικούς δίσκους του, («16 Ρεμπέτικα Τραγούδια με Κιθάρα», «Εσπεράντο» και τον πρόσφατο «Amerika»), «ξεσκονίζει» τα ρεμπέτικα και αποδεικνύει ότι το ρεμπέτικο είναι μια οικουμενική μουσική γλώσσα.Ένα σπουδαίο είδος λαϊκής τέχνης που σιγά σιγά καταλαμβάνει την θέση που του αξίζει στο παγκόσμιο μουσικό στερέωμα. Γι’ αυτό και πρόσφατα η UNESCO συμπεριέλαβε τα ρεμπέτικα στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογοτης Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας.

Ο Δημήτρης Μυστακίδης μαζί με τους συνεργάτες του, μας καλεί να απολαύσουμε ατμοσφαιρικές διασκευές και επανεκτελέσεις γνωστών τραγουδιών από όλο το φάσμα του ρεμπέτικου.Δημιουργίες των Τσιτσάνη, Περιστέρη, Τούντα, Σκαρβέλη, Βαμβακάρη, Χιώτη, Μητσάκη, Ρούκουνα, Ριτσιάρδη, Νταλγκά και τόσωνάλλων που αφηγούνται, αναπολούν, παραπονιούνται, παρανομούν, ερωτεύονται, ταξιδεύουν και μας ταξιδεύουν. Τραγούδια διαμάντια της λαϊκής μας παράδοσης, διασκευασμένα για λαϊκή κιθάρα και εκτελεσμένα με την υψηλή δεξιοτεχνία του καλλιτέχνη και των συνεργατών του έρχονται στο σήμερα και χτυπούν κατευθείαν στην καρδιά μας!

Μαζί του οι :

Ιφιγένεια Ιωάννου (φωνή)

ΓιώργοςΤσαλαμπούνης (κιθάρα-φωνή)

Δημήτρης Παππάς (κιθάρα-φωνή)

10/8 Χρίστος Τζιφάκις και οι Flamenco Aire.

Δημοτικό Θέατρο"Νίκος Ξυλούρης" σε συνεργασια με το

Φεστιβάλ Χαϊμαλίνα.

ώρα 21:00

Είσοδος ελεύθερη.

O δεξιοτέχνης της κιθάρας flamenco Χρίστος Τζιφάκις μαζί με τους συνεργάτες του μας μεταφέρουν μέσα από μια μουσικοχορευτική παράσταση των δυναμισμό και το πάθος της τέχνης του φλαμένκο. Κρατώντας από την μια μεριά την ρίζα της τσιγγάνικης παράδοσης και από την άλλη εξερευνώντας τα σύγχρονα ρεύματα, δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα ρυθμόν, ήχων και κινήσεων.

Μαζί του οι:

Φανή Δεμέστιχα (Χορός )

Άλκιστη Τριανταφυλλίδη (Τραγούδι)

Pedro Fabian (Κρουστά)

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ