ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Τον Σεπτέμβριο η επίσημη παραχώρηση των εκτάσεων

0

Στις αρχές Σεπτεμβρίου αναμένεται να υπογραφεί και επίσημα η παραχώρηση των εκτάσεων στην Σχολή Ασωμάτων από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την δημιουργία του πρότυπου αγροκτηνοτροφικού κέντρου στην περιοχή. Σύμφωνα με την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου κ. Μαρία Λιονή, ο σχεδιασμός του αρμόδιου υπουργείου είναι να κάνει τις πράξεις παραχώρησης για την Σχολή Ασωμάτων μαζί με μια αντίστοιχη παραχώρηση για το Αμπελούζο Ηρακλείου τον επόμενο μήνα και αφού πρώτα ανακοινωθεί επίσημα από τον Πρωθυπουργό στην Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης.

Η κ. Λιονή μιλώντας στην εφημερίδα μας δήλωσε, ότι «Αυτή την πληροφόρηση έχω τόσο μέσα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όσο και από τον τοπικό Βουλευτή και Υπουργό Υγείας κ. Ξανθό. Μόλις γίνει η παραχώρηση με υπουργική απόφαση, το δεύτερο βήμα είναι να κάνουμε την προγραμματική σύμβαση με το Δήμο Αμαρίου και με τον ΕΛΓΟ Δήμητρα για να δούμε τι θα αναλάβει, ποιο κομμάτι ο καθένας μας και να συζητήσουμε το φορέα διαχείρισης.»

Η ίδια συνέχισε, ότι «Παράλληλα η Περιφέρεια θα τρέχει τις διαδικασίες για τις μελέτες, για τη κατασκευή των κτιρίων της σχολής τα οποία είναι παλιά, άλλα γκρεμισμένα και άλλα ακριβώς δίπλα από το μοναστήρι, οπότε τα συγκεκριμένα θα καταργηθούν και κτισθούν νέα, διότι δεν είναι δυνατόν να έχεις αιγοπρόβατα και τέτοιες εγκαταστάσεις δίπλα από ένα μνημείο πολιτισμού και επίσης θρησκευτικό προσκύνημα. Έτσι έχουν τοπογραφηθεί οι τοποθεσίες, όπου θα γίνουν τα κτίρια, το διοικητήριο, οι στάβλοι αυτοί για τα ζώα, οι εκτάσεις που θα σπέρνονται τα σπαρτά, όλα αυτά περιγράφονται αναλυτικά στην Οικονομικοτεχνική μελέτη που έχει η Περιφέρεια και έχει παραδώσει στο Υπουργείο.»

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ