Nova Professional Economy 23 euro!!!

«Άξιοι μόνο χλευασμού» – Ανεβαίνουν οι τόνοι στο ΕΚ Ρεθύμνου για τους τραμπουκισμούς

Την Τρίτη 18/9 είδε το φως της δημοσιότητας «ανακοίνωση» της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνου, που είχε κάτι μήνες να συνεδριάσει. Στο όνομα της δημοκρατίας κατάγγελλε τους υποτιθέμενους τραμπουκισμούς του ΠΑΜΕ κατά της προέδρου και των αντιπροσώπων στο «συνέδριο» του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης.

Όπως αποδείχτηκε όμως κατά την χθεσινή (Τετάρτη 19/9) συνεδρίαση της διοίκησης, όχι μόνο δεν έγινε συνεδρίαση για να εγκριθεί η εν λόγω ανακοίνωση αλλά και ΟΥΔΕΙΣ, πλην του προέδρου, είχε ρωτηθεί για την «δημοκρατικά αποφασισμένη» ανακοίνωση αυτή. Αμφιβολίες μάλιστα δημιουργήθηκαν και για τον ίδιο τον πρόεδρο, αφού δεν γνώριζε το ακριβές περιεχόμενο της ¨ανακοίνωσης», που υποτίθεται πως ο ίδιος  συνέταξε. Ενώπιον όλων, αμφισβήτησε ότι υπήρχε αναφορά στο ΠΑΜΕ και χρειάστηκε να ανατρέξει στο δημοσίευμα για να πειστεί ότι υπάρχει και μάλιστα εις διπλούν. Η αναφορά εξ άλλου της ανακοίνωσης σε παρόμοιες δήθεν ενέργειες «και σε άλλες οργανώσεις μέλη μας», (λες και το ΕΚ Κατερίνης είναι μέλος του ΕΚ Ρεθύμνου) μαρτυρά το αδέξιο και βιαστικό copy paste, που έκανε το γνωστό παρασκηνιακό επιτελείο, που όλο και περισσότερο οδηγεί το ΕΚ στην αγκαλιά της εργοδοσίας, στην ανυποληψία και τον χλευασμό. Εκτός κι αν η ματαιοδοξία τους οδηγεί, να δείχνουν συνειδητά ότι η πλειοψηφία του ΕΚ είναι μαριονέτα τους και το πραγματικό κουμάντο, αυτοί.

Το περιστατικό αυτό δείχνει άλλη μια φορά στην πράξη πόσο σέβονται το καταστατικό και τις στοιχειώδεις αρχές της δημοκρατίας για την οποία κόπτονται και ανεβαίνουν στα κεραμίδια.

Στο διαδίκτυο υπάρχει αρκετό υλικό για το τι συνέβη στο ΕΚ Κατερίνης.

Για πολλοστή φορά η πλειοψηφία του εργοδοτικού συνδικαλισμού και ειδικότερα η ΠΑΣΚΕ έχει ενεργοποιήσει τους γνωστούς μηχανισμούς των σωματείων φαντάσματα, που χωρίς την παραμικρή δράση, χωρίς να τηρούν καμιά νόμιμη διαδικασία, χωρίς καμιά διαφάνεια, συνελεύσεις κλπ, χωρίς ταμειακά εν τάξει μέλη, με μητρώα τηλεφωνικούς καταλόγους, εκλέγουν δήθεν «αντιπροσώπους» για να ελέγξουν τους συσχετισμούς. Επειδή όμως οι δυνάμεις της «Ταξικής Ενότητας» και του ΠΑΜΕ αυτή την περίοδο αυξήθηκαν σημαντικά, αποφάσισαν πραξικοπηματικά να οργανώσουν ένα συνέδριο παρωδία. Απέκλειαν αυθαίρετα τους αντιπροσώπους ενός από τα μεγαλύτερα και πιο δραστήρια σωματεία του νομού (που έχει μεγάλη πλειοψηφία το ΠΑΜΕ) και πάλι αυθαίρετα νομιμοποιούσαν όλους τους νόθους δήθεν αντιπροσώπους τους. χωρίς κανένα νομιμοποιητικό έγγραφο ούτε από το πρωτοδικείο, ούτε από τα «σωματεία» φαντάσματα, Πήγαιναν δηλ ακόμη πιο ξεδιάντροπα από πριν, να βιάσουν με το έτσι θέλω την εκφρασμένη βούληση των εργαζομένων, που συμμετέχουν ενεργά στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα της περιοχής, να συνεχίσουν τις πλάτες στην εργοδοσία, τα μνημόνια και την αντεργατική πολιτική.

Όπως ήταν φυσικό και αναμενόμενο η «Ταξική Ενότητα» και το ΠΑΜΕ κάλεσαν τους εργαζόμενους να συγκεντρωθούν στο ΕΚ και να διαμαρτυρηθούν μαζικά και αποφασιστικά για να ακυρώσουν τις μεθοδεύσεις αυτές. Για να αντιμετωπίσουν τη μαζική αυτή διαμαρτυρία επιστράτευσαν και τους θεατρινισμούς.  Κάποιος άρχισε να παριστάνει το δήθεν θύμα ανύπαρκτων τραμπουκισμών, να λιποθυμά κλπ. Για κακή τους τύχη όμως στη συγκέντρωση παραβρίσκονταν γιατρός, που αμέσως προσφέρθηκε να τον εξετάσει αλλά εκείνος αρνήθηκε επίμονα, ζητώντας την αστυνομία. Λίγο αργότερα στο νοσοκομείο το δήθεν θύμα των τραμπουκισμών μιλούσε μια χαρά στο τηλέφωνο και μόλις κατάλαβε πως τον έβλεπαν στελέχη του ΠΑΜΕ, άρχισε ξανά την παράσταση.

Με αυτούς τους φτηνιάρικους θεατρινισμούς και την αμέριστη βοήθεια του κράτους και των εργοδοτών τα σαΐνια του εργοδοτικού συνδικαλισμού στρογγυλοκάθονται στο σβέρκο των εργαζομένων, απαξιώνουν τα σωματεία τους για να μένουν ανυπεράσπιστοι στην επίθεση που δέχονται τα δικαιώματά τους.

Ως πλειοψηφία της διοίκησης του ΕΚ καλά θα ήταν να ασχοληθούν λίγο με τα εργασιακά κάτεργα στον τουρισμό και αλλού και να μην ζητούν άλλοθι στην Κατερίνη, στο ΠΑΜΕ και οπουδήποτε αλλού. Αλλά δυστυχώς δεν τους αξίζει παρά μόνο ο χλευασμός.

Σχετικά άρθρα