ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Άλλοι 100 πρόσφυγες θα φιλοξενηθούν στην Κρήτη

0

Την ικανοποίησή του για τις πολύ καλές συνθήκες εξέλιξης του προγράμματος φιλοξενίας προσφύγων στην Κρήτη και το Ηράκλειο εξέφρασε ο Αντιπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα Φίλιπ Λεκλερκ κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στη Λότζια με αφορμή την παρουσίαση στην Κρήτη του διαδραστικού προγράμματος Face Forward…into my home, μιας παραγωγής του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) και της Ύπατης Αρμοστείας του OHE για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

Παράλληλα υπεγράφη νέα σύμβαση ανάμεσα στον Πρόεδρο της Αναπτυξιακής Ηρακλείου, Μανόλη Κοκοσάλη και τον κ.Λεκλέρκ για τη φιλοξενία άλλων 100 προσφύγων που προβλέπει χρηματοδότηση του νέου προγράμματος ύψους 2.630.000 εκατ.ευρώ.

Ο Δήμαρχος Ηράκλειου Βασίλης Λαμπρινός από την πλευρά του τόνισε τις προσπάθειες που έχει καταβάλλει ο Δήμος για την επιτυχή εκτέλεση του προηγούμενου προγράμματος φιλοξενίας και επεσήμανε ότι θα είναι αρωγός σε ότι χρειαστεί. Στη συνέντευξη τύπου παραβρισκόταν οι αντιδήμαρχοι κοινωνικής πολιτικής Μαρία Καναβάκη και πολιτισμού Αριστέα Πλεύρη, στελέχη της Αναπτυξιακής Ηρακλείου καθώς και της Υπάτης Αρμοστείας του ΟΗΕ.

Η παρουσίαση στην Κρήτη του του διαδραστικού προγράμματος Face Forward…into my home, μιας παραγωγής του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) και της Ύπατης Αρμοστείας του OHE για τους Πρόσφυγες (UNHCR), με την υποστήριξη του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ECHO) θα γίνει απόψε στις 19.30 στη Στοά Μακάσι, Ηράκλειο

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ