ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αθλητές της «Ακαδημίας Ρεθύμνου» στο Βαλκανικό Ζίου Ζίτσου

0

Πανέτοιμοι για την συμμετοχή τους στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα και στο Παγκόσμιο Κύπελλο, που θα διεξαχθούν το τριήμερο 21, 22 & 23 Σεπτεμβρίου 2018 στην Αθήνα, είναι οι αθλητές και οι αθλήτριες της Ακαδημίας Μαχητικών Τεχνών Ρεθύμνου, του προπονητή Βαγγέλη Συνολάκη.

Στο «Βαλκανικό Πρωτάθλημα Open 2018» όλων των ηλικιακών κατηγοριών και σ το «Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κάτω των 15 ετών», που θα διεξαχθούν στο Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων, θα σημειωθεί ρεκόρ συμμετοχών καθώς θα λάβουν μέρος 1.179 αθλητές και αθλήτριες, από 31 κράτη-μέλη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ζίου Ζίτσου.

Στο σημαντικό αυτό αθλητικό γεγονός θα έχει ισχυρή εκπροσώπηση και η Κρήτη, καθώς από τους συλλόγους του νησιού έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση στην Εθνική Ομάδα συνολικά 76 αθλητές και αθλήτριες, στις ηλικιακές κατηγορίες -12 ετών, -15 ετών, -18 ετών, -21 ετών, +21 ετών. Συνολικά, η Ελλάδα ως διοργανώτρια χώρα, θα έχει την μεγαλύτερη αθλητική αποστολή, με 376 αθλητές και αθλήτριες, οι οποίοι θα λάβουν μέρος στα αγωνιστικά συστήματα Fighting, Newaza, Duo.

Από την «Ακαδημία Μαχητικών Τεχνών Ρεθύμνου» με την Εθνική Ομάδα θα αγωνιστούν, στο fighting system, πέντε αθλητές και αθλήτριες:

Παγκόσμιο Κύπελλο

Λουλούδη Παυλίνα (-15 ετών  – 36 κιλά)

Μυρθιανός Μανώλης (-15 ετών -66 κιλά)

 

Βαλκανικό Πρωτάθλημα

Πελτέκης Γιώργος (-12 ετών -24 κιλά)

Σκανδαλάκη Αναστασία (-12 ετών -40 κιλά)

Γαγάνης Μιχάλης (-18 ετών -81 κιλά)

 

Β.Συνολάκης: «Πρωτάθλημα παγκοσμίου επίπεδου. Έτοιμοι οι αθλητές μας»

Ο Προπονητής των αθλητών, Βαγγέλης Συνολάκης, σε δήλωση του αναφέρει το εξής: «Το γεγονός και μόνο ότι οι αθλητές μας συγκαταλέγονται στους κορυφαίους της Ελλάδας, με βάση τα αποτελέσματα που πέτυχαν στο περσινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, αλλά και η δυνατότητα που τους δίνεται να λάβουν μέρος σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση, αποτελούν στοιχεία που εμπλουτίζουν τις γνώσεις, τις εμπειρίες τους και διαμορφώνουν την αθλητική προσωπικότητα τους.

Για τρεις μέρες η Ελλάδα θα βρεθεί στο επίκεντρο του παγκόσμιου Ζίου Ζίτσου, ενός πλήρους διεθνοποιημένου αθλήματος, με τεράστια ανάπτυξη παγκοσμίως, κι εγώ είμαι χαρούμενος που ο Σύλλογος μας, οι αθλητές μας, θα αποτελέσουν μέρος αυτής της μεγάλης γιορτής.

Τα παιδιά προπονήθηκαν εντατικά, με συνέπεια και θέληση. Ήρθε η ώρα να διεκδικήσουν στον αγωνιστικό χώρο τις πιθανότητες που τους αναλογούν για διάκριση. Το πρωτάθλημα θα είναι πάρα πολύ δύσκολο, αλλά είμαι αισιόδοξος. Θα τα καταφέρουμε».

 

Μεγάλα αθλητικά γεγονότα στην Ελλάδα

Να σημειωθεί ότι η Παγκόσμια Ομοσπονδία (JJIF) εμπιστεύτηκε για μια ακόμη χρονιά μια μεγάλη διοργάνωση στην Ελληνική Ομοσπονδία (ΕΦΕΟΖΖ), η οποία είναι έτοιμη να παρουσιάσει ένα διεθνές τουρνουά που αναμένεται να καθιερώσει υψηλά στάνταρ στο παγκόσμιο Ζίου Ζίτσου τόσο οργανωτικά όσο και αριθμητικά.

Με βάση το πρόγραμμα της διοργάνωσης, την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου θα αγωνιστούν οι αθλητές-τριες -15 ετών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου θα αγωνιστούν οι αθλητές-τριες -12 ετών στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα και την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου θα αγωνιστούν οι αθλητές-τριες -18 ετών και +18 ετών στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα.

Πολύτιμοι υποστηρικτές του Συλλόγου

Ο Αθλητικός Σύλλογος Ακαδημία Μαχητικών Τεχνών Ρεθύμνου, σε ανακοίνωση του, εκφράζει θερμές ευχαριστίες στην Περιφέρεια Κρήτης και στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης, που βρίσκονται πάντα στο πλευρό των αθλητών και των προπονητών ενώ υπό την αιγίδα και την πολύτιμη στήριξη τους διεξάγονται όλες οι διοργανώσεις Ζίου Ζίτσου στο νησί.

Επίσης, ευχαριστίες απευθύνονται στις εταιρείες Anek LinesBlue Star Ferries και  Ellinair Airlines, οι οποίες φροντίζουν για τις ακτοπλοϊκές και αεροπορικές μετακινήσεις των αθλητών, των προπονητών και των συνοδών, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην διευκόλυνση της συμμετοχής τους σε σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ