ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Ανατριχιαστικές καταθέσεις των γονέων για τον παιδόφιλο μουσικό που δίδασκε στην Κρήτη

0

Αναβίωσε την Τετάρτη η φριχτή υπόθεση του μουσικού που παρενοχλούσε σεξουαλικά ανήλικες μαθήτριες του

Εμβρόντητη η τοπική κοινωνία πέρυσι είχε παρακολουθήσει την υπόθεση του 60χρονου μουσικού Παναγιώτη Δράκου ο οποίος αποδείχτηκε πως είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά δύο μικρά κορίτσια σε Ωδείο.

Λίγους μήνες πριν την αποκάλυψη αυτής της φριχτής υπόθεσης, έγινε γνωστό πως ο παιδόφιλος είχε διδάξει και στο Δημοτικό Ωδείο Ηρακλείου για 10 μήνες, αφήνοντας με το στόμα ανοιχτό ολόκληρη την Κρήτη.

Σήμερα, αναβίωσε η υπόθεση στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, καθώς ο 60χρονος κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου και κατηγορείται για αποπλάνηση δυο μικρών μαθητριών του, στο Ωδείο όπου έκαναν μάθημα, πριν από δύο χρόνια. Πρόκειται για έναν διακεκριμένο φλαουτίστα της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.

Σύμφωνα με το newsit.gr, οι γονείς των δύο κοριτσιών (9 & 10 ετών) κατέθεσαν πως ο άνθρωπος που εμπιστεύονταν για να κάνει μάθημα στα παιδιά τους, ένα άτομο «υπεράνω πάσης υποψίας», δε δίστασε να θωπεύσει τα μικρά κορίτσια πίσω από τις κλειστές πόρτες του Ωδείου.

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες

Ο πατέρας της μαθήτριας περιέγραψε στο Δικαστήριο πως «Πριν τα Χριστούγενννα του 2016 η κόρη του παραπονέθηκε ότι αισθάνεται άσχημα κατά το μάθημα γιατί την αγγίζει σε διαφορά σημεία, στους μηρούς και στη μέση επικαλούμενος ότι της διορθώνει τη στάση του σώματος. Θεωρήσαμε επειδή ήταν άτομο υπεράνω υποψίας και τον εμπιστευόμασταν απόλυτα ότι οι κινήσεις αυτές είχαν να κάνουν με τη στάση του σώματος.

Δεν περνούσε από το μυαλό μας, ήταν η τρίτη χρόνια που έκανε μάθημα στην κόρη μου, δεν είχε ποτέ προκληθεί κάποιο περιστατικό. Μεσολάβησαν οι διακοπές και της είπα ότι θα πάω στον δάσκαλο να του μιλήσω και να του εξηγήσω ότι το παιδί αισθάνεται δυσφορία. Στο επόμενο μάθημα πήγα για να του μιλήσω αλλά μου είπε η Αναστασία ότι δεν συνέβη κάτι και ότι δεν υπήρχε λόγος να του μιλήσω. Στο επόμενο μάθημα επικαλέστηκε αδιαθεσία και το τρίτο ήταν το μάθημα στο οποίο γύρισε πίσω πολύ αναστατωμένη και μας είπε τρεμάμενη πολλά περιστατικά που συνέβησαν κατά τη διάρκεια του μαθήματος. Το παιδί ένιωσε ότι έκανε πράγματα ανάρμοστα. Μας είπε ότι έβαλε το χέρι του στα οπίσθια της και τη θώπευε με πρόσχημα να της βάλει μέσα τη φανέλα. Έβαλε το χέρι του στους μηρούς και το δάχτυλο του στα γενετική της όργανα. Έβαλε το χέρι της στα όργανα του και τη ρώτησε αν της αρέσει. Την έβαλε να καθίσει με τα πόδια ανοιχτά και την τράβηξε φωτογραφίες.

Της είπε ότι αν την ενοχλεί κάτι να το συζητήσει με εκείνον και να μην μας πει τίποτα. Υπήρξε πολύ μεγάλη αναστάτωση στο σπίτι προσπαθήσαμε να δούμε τι θα κάνουμε. Διέκοψα το ωδείο απευθύνθηκα σε γραμμή υποστήριξης κα στις 30 Ιανουαρίου έκανα καταγγελία στο συνήγορο του πολίτη. Εκείνοι με κατεύθυναν ότι πρέπει να ενημερώσω το ωδείο, να κινηθούμε νομικά και υποστηρίξουμε ψυχολογικά το παιδί. Πήγαμε στο Παιδων για τη συναισθηματική και ψυχολογική υποστήριξη του παιδιού.

Μήνυση υποβάλαμε τον Ιούλιο του 2017 . Ήθελε το παιδί να μην συμβεί σε αλλά παιδιά, στην αρχή ένιωθε ενοχές και μετά όταν κατάλαβε ότι δεν έφταιγε ήθελε έστω μια ηθική δικαίωση. Στην αρχή η μικρή είχε πολλούς εφιάλτες κι έχει ακόμα ένα άγχος μην την αφήσουμε μόνη της με άνδρες μεγαλύτερης ηλικίας. Μου έχει πει ότι φοβάται μην τυχόν ελευθερωθεί ο κατηγορούμενος και στραφεί εναντίον της».

Από την πλευρά της η μητέρας της 9χρόνης κατέθεσε στο Δικαστήριο πως ενημερώθηκε από την αστυνομία για το τι είχε συμβεί όταν κλήθηκε για κατάθεση: «Εγώ δεν αντιλήφθηκα το πρόβλημα, με κάλεσαν για κατάθεση τον Ιούλιο από την αστυνομία. Τότε μάθαμε τι είχε συμβεί γιατί κατέθεσε και το παιδί στην αστυνομία.

Από το Πάσχα και μετά δεν ήθελε να πηγαίνει στα μαθήματα. Έλεγε ότι βαρέθηκε και κουράστηκε. Εκ των υστέρων, μετά την κατάθεση στην αστυνομία, μου είπε ότι την θώπευε ότι της έλεγε ότι την αγαπάει τη θώπευε στο στήθος στα οπίσθια και στα γεννητικά όργανα και μέσα και έξω από τα ρούχα.

Δεν ξέρω πως μπορεί να γίνεται μια φρικτή πράξη από έναν ενήλικα σε ένα παιδί σε ένα ωδείο γεμάτο κόσμο.

Έκτοτε δεν θέλει να κοιμάται μόνη της, με το αντίθετο φύλο στις κοινωνικές μας συναναστροφές δεν θέλει καθόλου να μιλήσει με μεγαλύτερους άνδρες. Φοβόταν και ντρεπόταν γι’ αυτό δεν μου μίλησε εξαρχής το παιδί. Είχε δασκαλευτεί να μην μιλήσει αφενός και αφετέρου ντρεπόταν, αυτό μας είπε και ο ψυχολόγος. Δεν μας περιέγραψε με λεπτομέρειες, έχει απομονωθεί δεν μας τα είπε αυτά που είπε στην αστυνομία και η ψυχολόγος μας είπε να μην την πιέζουμε. Ήθελε να δημιουργήσει κλίμα εμπιστοσύνης για να δρα ανενόχλητος».

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 15 Οκτωβρίου.

Σοκ από την τότε ομολογία του δράστη

«Είμαι δάσκαλος μουσικής και συγκεκριμένα φλάουτου. Την περίοδο 2014-2015 δίδασκα στα ωδεία... (αναφέρονται δύο ωδεία περιοχών της Αττικής), την περίοδο 2015-2016 δίδασκα στα ωδεία... (αναφέρονται τρία ωδεία περιοχών της Αττικής) και την περίοδο 2016-2017 δίδασκα στα ωδεία...(αναφέρονται και πάλι τρία ωδεία περιοχών της Αττικής).

Στο ωδείο (αναφέρεται ωδείο των βορείων προαστίων) έμεινα μέχρι τον Ιανουάριο 2017. Την... (αναφέρεται ονοματεπώνυμο ανήλικης μαθήτριας) την είχα μαθήτρια από τότε που ήρθε στο ωδείο του... (αναφέρεται ωδείο των βορείων προαστίων) από τον Σεπτέμβριο του 2014. Κάποιες φορές την είχα φωτογραφίσει ενώ έπαιζε φλάουτο και κατάλαβα ότι της άρεσε που είχε την προσοχή μου. Την χάιδεψα κάποιες φορές στο κεφάλι και κάποια φορά, στις αρχές του 2017, έβαλα το χέρι της μπροστά μου... Κατάλαβα ότι δεν της άρεσε και το σταμάτησα. Εξαιτίας τη... (αναφέρεται το όνομα της ανήλικης μαθήτριας) σταμάτησα από το ωδείο. Σταμάτησα γιατί σταμάτησε κι αυτή.

Την... (αναφέρεται ονοματεπώνυμο άλλης ανήλικης μαθήτριας) την είχα μαθήτρια την περίοδο 2016-2017 στο ωδείο... (αναφέρεται άλλο ωδείο). Την φωτογράφισα κάποιες φορές και της άρεσε. Τη χάιδευα έξω από τα ρούχα και επίσης της άρεσε. Έτσι συνέχισα να τη χαϊδεύω και να τη φωτογραφίζω χωρίς τα ρούχα της... Τρεις ή τέσσερις φορές την έβαλα να με ακουμπήσει εξωτερικά των ενδυμάτων μου και μια φορά... (αναφέρεται σε ασελγή πράξη) ενώ καθόταν στην καρέκλα. Αυτά έχουν γίνει αν θυμάμαι καλά μετά τα Χριστούγεννα του 2016. Άλλη μια κοπέλα που έχω φωτογραφίσει αλλά δεν έχω κάνει τίποτα μαζί της είναι η... (αναφέρεται το όνομα ανήλικης μαθήτριας) στο ωδείο... (αναφέρεται ωδείο των βορείων προαστίων) Την έχω φωτογραφίσει την ώρα του μαθήματος. Τίποτα το πονηρό. Δεν μπορούσα να δω τη... (αναφέρεται το όνομα ανήλικης μαθήτριας) αλλιώς. Έκανα μάθημα και σε άλλα παιδιά αυτής περίπου της ηλικίας. Σε ένα κορίτσι που στο μάθημα ερχόταν με τη μαμά της και σε ένα αγόρι και σε ένα κορίτσι στο ωδείο... (αναφέρεται άλλο ωδείο). Δεν έχει συμβεί τίποτε με αυτά τα παιδιά.» είχε αναφέρει στην ανατριχιαστική ομολογία του για τις ασελγείς πράξεις στις οποίες είχε προχωρήσει.

Η διδασκαλία του στο Ηράκλειο

Ο Πρόεδρος ΔΗ.Κ.Ε.Η., Γιώργος Τσαγκαράκης είχε δηλώσει στο neakriti.gr όταν είχε έρθει στο φως της δημοσιότητας η υπόθεση:

«Η συνεργασία μας μαζί του είχε τελειώσει εδώ και 4 μήνες. Υπήρξε συνεργάτης μας για 10 μήνες. Οι επισκέψεις του ωστόσο ήταν αρκετά αραιές. Ερχόταν για μαθήματα μόνο Σαββατοκύριακα και 2 φορές το μήνα.

Θέλω να τονίσω ότι δεν δίδασκε πότε μόνος του αλλά τα μαθήματα ήταν πάντα ομαδικά. Πότε δεν μου εκφράστηκαν παράπονα από γονείς ή μαθητές για την παρουσία του συγκεκριμένου ανθρώπου στην διάρκεια των μαθημάτων.

Να σημειώσω επίσης ότι προσλήφθηκε στο Δημοτικό Ωδείο έπειτα από σχετική προκήρυξη. Άλλωστε σύμφωνα και με το βιογραφικό του πρόκειται για έναν κορυφαίο μουσικό».

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ