ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΝΦΙΑ: Μείωση 30% το 2019 για ακίνητα έως 60.000 - Διευκρινίσεις Παπανάτσιου

0

Διευκρινίσεις για την εφαρμογή των μειώσεων στον ΕΝΦΙΑ, που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ έδωσε η υφυπουργός Οικονομικών. Κατερίνα Παπανάτσιου, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως το 2019 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη μείωση κατά 30% στις μικρές περιουσίες, προσδιορίζοντας αυτές σε αξία τουλάχιστον έως 60.000€, ενώ το 2020 κατά 50% σε περιουσίες με αξία έως 250.000€. Οι μειώσεις, όπως είπε χαρακτηριστικά, θα «σβήνουν» σε μεγαλύτερες αξίες περιουσίας και δεν θα είναι οριζόντιες.

Επίσης, αναφερόμενη στο αίτημα των φορολογουμένων για επαναφορά της ρύθμισης των 120 δόσεων στις ληξιπρόθεσμες οφειλές, είπε πως το υπουργείο θεωρεί πως πρέπει να δοθεί κάποια βοήθεια στους μισθωτούς, τους συνταξιούχους και τους επαγγελματίες που δεν εντάσσονται στο πλαίσιο του εξωδικαστικού μηχανισμού, με μια ρύθμιση οφειλών με περισσότερες από τις 12 δόσεις των υφιστάμενων ρυθμίσεων, χωρίς όμως να διευκρινίσει το πλήθος τους, αλλά σε κάθε περίπτωση, όπως πρόσθεσε, θα πρέπει οι φορολογούμενοι να έχουν εξοφλήσει τις οφειλές του 2018, για να ενταχθούν σε ρύθμιση παλιότερες οφειλές τους.

Όσον αφορά στα τέλη κυκλοφορίας, είπε πως δεν θα γίνει καμία αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού τουw

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ