ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Μειώθηκαν οι Ρώσοι, “πόνεσε” η αγορά

0

Με πτώση στην κίνηση της τάξης του 12% από τη ρωσική αγορά θα κλείσει η φετινή τουριστική σεζόν στην Κρήτη.

Την εκτίμηση αυτή έκανε μιλώντας στην “Π” ο τουριστικός επιχειρηματίας Αντύπας Σηφάκης σχολιάζοντας ότι η Κρήτη προσεγγίζει κατά βάση τη μεσαία κατηγορία πελατών, αφού οι τουρίστες υψηλότερων κατηγοριών δεν αρκούνται στα καλά ξενοδοχεία αλλά αναζητούν υψηλό επίπεδο υπηρεσιών και εκτός μονάδων.

“Βρίσκουν αυτά που ζητούν σε άλλες περιοχές, όπως τη Σαρδηνία, τη Μαγιόρκα, την Αττάλεια” είπε σημειώνοντας ότι πέρυσι επισκέφθηκαν την Κρήτη περίπου 330.000 Ρώσοι ενώ φέτος ο αριθμός τους δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 265.000 μέχρι τις 27 Οκτωβρίου που τελειώνει η σεζόν για τη ρωσική αγορά.

Ωστόσο, ο κ. Σηφάκης επισήμανε ότι οι Ρώσοι συνεχίζουν να κάνουν διακοπές τουλάχιστον 10 ημερών, προτιμούν τα πακέτα all inclusive και ενισχύουν την τοπική αγορά.

Ψωνίζουν από τοπικά, παραδοσιακά προϊόντα μέχρι ακριβά ρούχα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι βαλίτσες των Ρώσων είναι οι πιο βαριές κατά την αναχώρησή τους από το αεροδρόμιο.

Ο ίδιος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της “Π”, είπε ότι το ενδιαφέρον των Ρώσων να αγοράσουν βίλες και παραθεριστικές κατοικίες στην Κρήτη παραμένει αμείωτο.

 

Φθινοπωρινές διακοπές

Εντωμεταξύ, η Ελλάδα και η Κρήτη ειδικότερα, συμπεριλαμβάνεται στους 10 πιο περιζήτητους προορισμούς διακοπών των Ρώσων που προγραμματίζουν ταξίδι στο εξωτερικό το φθινόπωρο, σύμφωνα με στοιχεία κρατήσεων από μεγάλους Ρώσους τουρ οπερέιτορ που επεξεργάστηκε η ένωση ρώσων τουρ οπερέιτορ ΑΤOR.

Οι κορυφαίοι προορισμοί για τον Σεπτέμβριο και το πρώτο μισό του Οκτωβρίου, με σειρά προτεραιότητας, είναι η Τουρκία (αύξηση της ζήτησης κατά 74%), η Τυνησία, η Κύπρος, η Ρωσία, η Ισπανία, η Ελλάδα, η Ιταλία, η Δομινικανή Δημοκρατία, το Βιετνάμ και η Ταϋλάνδη.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η Τουρκία καταλαμβάνει τις μισές κρατήσεις για την εν λόγω ταξιδιωτική περίοδο σε πολλούς μεγάλους Ρώσους τουρ οπερέιτορ (ANEX Tour, PEGAS Touristik). Σύμφωνα με τους τουρ οπερέιτορ, η Τουρκία κερδίζει στον ανταγωνισμό λόγω του συνδυασμού σχεδόν όλων των στοιχείων που επιλέγουν οι Ρώσοι για τις διακοπές τους: χωρίς βίζα, κοντινός προορισμός, μεγάλη σεζόν, 2 ακτές, ευρεία επιλογή ξενοδοχείων, all inclusive.

Από την άλλη πλευρά, οι αυξημένες πωλήσεις για Ισπανία, Ιταλία και Ελλάδα αποδίδονται στο εύρος δραστηριοτήτων που προσφέρουν: παραλίες, περιηγήσεις σε αξιοθέατα, γαστρονομικά ταξίδια, περιπέτεια και οικογενειακές διακοπές.

Επίσης, τα ξενοδοχεία των χωρών αυτών μειώνουν τις τιμές την περίοδο αυτή για τους διεθνείς τουρίστες. Συγκεκριμένα, για τη χώρα μας, ο τουρ οπερέιτορ Biblio-Globus προσφέρει διαμονή μιας εβδομάδας από 20.300 ρούβλια ανά άτομο.

Η TUI Ρωσίας προσφέρει πακέτο για Κρήτη, με αναχώρηση στις 7 Σεπτεμβρίου, χωρίς γεύματα, από 27.500 ρούβλια το άτομο και ο ICS Travel Group ταξίδια περιηγήσεων σε αξιοθέατα με αναχώρηση στις 10 Σεπτεμβρίου για 2 άτομα από 67.000 ρούβλια.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ