ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Μέχρι την Παρασκευή το 20% από τις αποζημιώσεις ΕΛΓΑ του έτους 2017

0

Με σημαντική καθυστέρηση και τελικά σε δύο δόσεις, μία αυτή τη εβδομάδα και μία μέσα στον Οκτώβριο, θα λήξει τελικά η ταλαιπωρία των παραγωγών, που υπέστησαν καταστροφές στις καλλιέργειές τους την περσινή χρονιά και περιμένουν να πληρωθούν από τον ΕΛΓΑ το εναπομείναν 30% της αποζημίωσης που δικαιούνται.

Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος του ασφαλιστικού φορέα, Φάνης Κουρεμπές, ο οποίος γνωστοποίησε, κατά την παρουσία του στην 83η ΔΕΘ, ότι ο συνολικός προϋπολογισμός θα είναι γύρω στα 30-35 εκατ. ευρώ κι ότι εντός των επόμενων ημερών θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων ένα αρχικό 20%, ενώ το υπόλοιπο 10% εξέφρασε την ελπίδα ότι θα το λάβουν μέσα στον Οκτώβριο. «Δεν δίνουμε συνολικά το 30% για τις ζημιές του 2017, διότι στην πρώτη αναθεώρηση το Γενικό Λογιστήριο του κράτους μας άναψε το φως μόνο για το ποσοστό αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, διευκρινίζοντας, ωστόσο, πως «ήδη προχωρά και η δεύτερη αναθεώρηση, ώστε να δώσουμε εντός του Οκτωβρίου και το εναπομείναν 10% της προβλεπόμενης αποζημίωσης».

Επί του θέματος τοποθετήθηκε και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, παρουσιάζοντας το πλάνο των πληρωμών των αγροτών για το αμέσως επόμενο διάστημα, σύμφωνα με το οποίο μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα πληρωθεί το 20% των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ για τις ζημιές του 2017.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ