ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Νέο Αναπτυξιακό Έργο στη Γεωργιούπολη με χρηματοδότηση ύψους 6,7 εκ. ευρώ

0

Ένα μεγάλο αναπτυξιακό περιβαλλοντικό έργο για την ευρύτερη περιοχή της Γεωργιούπολης ξεκίνησε να υλοποιείται στις 08/08/2018. Ο Δήμος Αποκορώνου προχώρησε στην υπογραφή της σύμβασης του έργου «Αποχέτευση Γεωργιούπολης και Ευρύτερης Περιοχής- Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων» με την ανάδοχο Κοινοπραξία Thalis E.S. S.A.- Ναούμ Σ.Θ. Α.Τ.Ε.

Η Εγκατάσταση Επεξεργασίας λυμάτων (Ε.Ε.Λ.) θα κατασκευαστεί στην θέση ‘Μαύρος Κόλυμπος’ της περιοχής ‘Μουρί’ του Δήμου Γεωργιούπολης Ν.Χανίων. Η Ε.Ε.Λ θα εξυπηρετεί τις περιοχές των Δήμων Κρυονερίδας και Γεωργιούπολης του Νομού Χανίων και του Δήμου Λαππαίων του Νόμου Ρεθύμνης.

Η Ε.Ε.Λ. είναι μια σύγχρονη πλήρης εγκατάσταση που περιλαμβάνει:

"Sponsored links"

Έργα εισόδου – Χονδροεσχάρωση

Μονάδα Προεπεξεργασίας

Αντλιοστάσιο ενδιάμεσης τροφοδοσίας

Μονάδα βιολογικής επεξεργασίας.

Μονάδα τελικής καθίζησης : αποτελείται από φρεάτιο μερισμού και δύο κυκλικές δεξαμενές καθίζησης

Αντλιοστάσιο ανακυκλοφορίας και περίσσειας ιλύος

Μονάδα κροκίδωσης- Φίλτρα διύλισης για την τριτοβάθμια επεξεργασία των εκροών

Μονάδα απολύμανσης

Δεξαμενή αποθήκευσης ιλύος

Μονάδα επεξεργασίας ιλύος με φυγόκεντρο

Μονάδα απόσμησης – αποκονίωσης

Θα κατασκευαστούν επίσης, δίκτυα αποχέτευσης, ύδρευσης, ισχυρών και ασθενών ρευμάτων, πυρόσβεσης, ομβρίων, βιομηχανικού νερού, έργα οδοποιίας και περιβάλλοντος χώρου και κτίριο διοίκησης.

Η σκοπιμότητα του Έργου της συλλογής – επεξεργασίας και διάθεσης των ακαθάρτων λυμάτων της Γεωργιούπολης και της ευρύτερης περιοχής είναι:

Η βελτίωση των συνθηκών ζωής των κατοίκων και χιλιάδων ξένων τουριστών (κυρίως πολιτών της Ε.Ε.) που την επισκέπτονται

Η προστασία των φυσικών χαρακτηριστικών της περιοχής, συγκεκριμένα της αμμώδους παραλίας, των υδατορεμάτων και του θαλάσσιου περιβάλλοντος του κόλπου Αλμυρού, από τον κίνδυνο ρύπανσης και μόλυνσής του από τα λύματα

Η προστασία των ευαίσθητων περιβαλλοντικά περιοχών (ζώνες ειδικής προστασίας) που είναι η λίμνη Κουρνά, το έλος Γεωργιούπολης και οι εκβολές Αλμυρού,

Η προστασία του υδάτινου δυναμικού της περιοχής (ποταμός Αλμυρός, λίμνη Κουρνά, κ.λπ.).

Οι κάτοικοι που ωφελούνται από την κατασκευή του έργου μαζί με τους τουρίστες της θερινής περιόδου ανέρχονται στους 19.286.

Η εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων αποτελεί μία ολοκληρωμένη μονάδα που συμπεριλαμβάνει την τριτοβάθμια επεξεργασία με σύγχρονες τεχνολογικές μεθόδους. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 18 μήνες.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ