ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Εβδομάδα Κρητικού Κρασιού, 23-29 Σεπτεμβρίου 2018

0

Η Εβδομάδα Κρητικού Κρασιού (23-29 Σεπτεμβρίου 2018) προετοιμάζεται από το Γραφείο Τουρισμού-Πολιτισμού του Δήμου Ρεθύμνης, στο πλαίσιο των δράσεων για τη διάκριση της πόλης μας ως Ευρωπαϊκή Πόλη Κρασιού 2018 από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Οινικών Πόλεων RECEVIN.

Το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πόλεων του Κρασιού RECEVIN, με μέλη περίπου 800 ευρωπαϊκές πόλεις, έχει ως κύριους στόχους την εκπροσώπηση των συμφερόντων των μελών του στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα, τη σύναψη σταθερών συνεργασιών, τη διάδοση καλών πρακτικών και, πάνω απ’ όλα, την προώθηση του οινοτουρισμού. Υπενθυμίζουμε ότι το προφίλ του επισκέπτη οινοτουρισμού συγκεντρώνει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του πελάτη τουρισμού που το Ρέθυμνο στοχεύει.

Ένας από τους βασικούς στόχους του Δήμου Ρεθύμνης αποτελεί πάντα η ουσιαστική προβολή της αμπελουργικής και οινικής παράδοσης ολόκληρης της Κρήτης. Με αυτό το σκεπτικό, η Εβδομάδα Κρητικού Κρασιού 2018, αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για όλους τους επισκέπτες του Ρεθύμνου, να γνωρίσουν τον γευστικό πλούτο των ποικιλιών του κρητικού κρασιού και να το εντάξουν στις πρώτες προτιμήσεις τους.

Με βάση τα παραπάνω, καλούμε όλη την πόλη του Ρεθύμνου να συμμετάσχει στις αντίστοιχες δράσεις:

Α. Οι επαγγελματίες εστίασης και συναφών τομέων:

Με την προϋπόθεση ότι το κατάστημά σας διαθέτει και προσφέρει ετικέτες κρητικών κρασιών, μπορείτε να συμμετάσχετε:

  1. Στην Εβδομάδα Κρητικού Κρασιού 2018 (23-29 Σεπτεμβρίου 2018), με οποιαδήποτε δράση κρίνετε εσείς ότι μπορεί να συμβάλει στην προβολή των κρητικών κρασιών. Σας παραθέτουμε μερικές ιδέες:
  • σχεδιασμός ειδικών μενού (ορεκτικό-κυρίως γεύμα-επιδόρπιο) και συνδυασμός με ένα ποτήρι ή μία φιάλη ετικέτας κρητικού οινοποιείου
  • ειδικές τιμές στις κρητικές ετικέτες
  • δράσεις με ταίριασμα φαγητού-κρητικού κρασιού (food & wine pairing)
  • παρουσίαση μιας κρητικής ποικιλίας (π.χ. βιδιανό, λιάτικο κ.λπ.)
  • παρουσίαση ενός κρητικού οινοποιείου
  1. Στην Οινική Βόλτα στην Παλιά Πόλη (28 Σεπτεμβρίου 2018). Πρόκειται για τρεις ωριαίες ξεναγήσεις των επισκεπτών της πόλης μας στην Παλιά Πόλη, με στάση έξω από το κάθε κατάστημα που θα συμμετάσχει και ένα κέρασμα με κρητική ετικέτα της επιλογής σας. Οι ξεναγήσεις θα πραγματοποιηθούν από τις 18:00 έως τις 21:00 και η κάθε μία, θα περιλαμβάνει περίπου είκοσι (20) επισκέπτες. Σε περίπτωση που κριθεί απαραίτητο λόγω αυξημένων συμμετοχών, οι ξεναγήσεις θα επαναληφθούν και στις 29 Σεπτεμβρίου 2018.

Απαραίτητες προϋποθέσεις για τη συμμετοχή σας στην Οινική Βόλτα στην Παλιά Πόλη είναι:

  • το κατάστημά σας να βρίσκεται στην Παλιά Πόλη του Ρεθύμνου
  • να διαθέσετε δωρεάν τουλάχιστον μία ετικέτα κρητικού κρασιού για δοκιμή σε γκρουπ 20 ατόμων
  • το κρασί να βρίσκεται στη σωστή θερμοκρασία και να σερβιριστεί σε κολονάτο γυάλινο ποτήρι
  • να υπάρχουν πτυελοδοχεία
  • να υπάρχει ένα άτομο, το οποίο θα μπορεί να σερβίρει και να δίνει βασικές πληροφορίες για το κρητικό κρασί
  • να υπάρχει κάποιο συνοδευτικό κέρασμα με κρητικά προϊόντα (π.χ. γραβιέρα, απάκι, καλτσουνάκι, άλλο κρητικό τυρί ή αλλαντικό, κ.λπ.)

Β.  Τα εμπορικά καταστήματα:

Μπορείτε να συμμετάσχετε στην Εβδομάδα Κρητικού Κρασιού 2018, στολίζοντας το κατάστημά σας ή τις βιτρίνες σας, βασιζόμενοι στη θεματική του Κρητικού Κρασιού. Επιλέξτε υλικά όπως φιάλες, φελλούς, ποτήρια κ.λπ., και δημιουργήστε τις δικές σας συνθέσεις, προκειμένου να δώσετε την ευκαιρία σε κατοίκους και επισκέπτες να απολαύσουν με τον καλύτερο τρόπο τις οινικές τους βόλτες μέσα στην πόλη.

Όλα τα καταστήματα, τα οποία θα συμμετάσχουν, θα προβληθούν μέσα από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης του Δήμου Ρεθύμνης, ενώ θα τους αποσταλεί και το επίσημο λογότυπο από το Ρέθυμνο: Ευρωπαϊκή Πόλη Κρασιού 2018.

Παρακαλούμε, ενημερώστε μας για τη συμμετοχή σας, αυστηρά μέχρι την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018 στο rethymnorecevin@gmail.com, αναγράφοντας τη δράση που θα πραγματοποιήσετε και τα στοιχεία επικοινωνίας σας (επωνυμία καταστήματος, όνομα υπευθύνου, τηλέφωνα επικοινωνίας, e-mail) ή συμπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε εδώ: https://goo.gl/GjJDEj

Σας υπενθυμίζουμε ότι ο Δήμος Ρεθύμνης-Γραφείο Πολιτισμού και Τουρισμού, καλεί όλους όσοι θα ήθελαν να καταθέσουν πρόθεση συμμετοχής και πρόταση δράσεων που αφορούν την ιστορία/παραγωγή/εκπαίδευση για τον Κρητικό Αμπελώνα και μπορούν να συμβάλουν στην επικοινωνία και τη συνεργασία με τις 800 Ευρωπαϊκές πόλεις του Δικτύου RECEVIN. Οι δράσεις αυτές, εφόσον είναι εφικτό να υλοποιηθούν, θα συμπεριληφθούν στην Ατζέντα εκδηλώσεων μέχρι το τέλος της θητείας της πόλης μας ως Ευρωπαϊκή Πόλη Κρασιού 2018, τον Μάρτιο του 2019.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ